Pinkki ja vaaleanvihreä nousivat suosikeiksi Lappeenrannan joukkoliikenteen väriäänestyksessä — Kyselyyn tuli yli 7 000 vastausta

Päätös joukkoliikenteen ilmeestä väreineen ja nimineen tehdään loppuvuoden aikana.

Lappeenrannan kaupunki

Pinkki vaihtoehto keräsi eniten, eli 46,6 prosenttia annetuista äänistä.
Pinkki vaihtoehto keräsi eniten, eli 46,6 prosenttia annetuista äänistä.

Lappeenrantalaisten suosikit joukkoliikenteen väreiksi ovat pinkki ja vaaleanvihreä.

Lappeenrannan kaupungin järjestämässä kyselyssä värivaihtoehtoina olivat lisäksi punainen ja vaaleansininen. Pinkki voitti yleisöäänestyksessä saaden 46,6 prosenttia äänistä. Vaaleanvihreä tuli hyväksi kakkoseksi keräten 34,9 prosenttia äänistä. Vaaleansininen sai 11,3 prosenttia ja punainen 7,2 prosenttia äänistä.

Joukkoliikenteen väriäänestykseen tuli tuhansia vastauksia. Verkkopalvelussa ja sosiaalisen median kanavilla jaetulla äänestyslomakkeella ja asiakaspalvelupiste Winkissä vastauksia tuli yhteensä 7 054 kappaletta. Äänestysaika oli 24.9— 20.10.

Äänestämällä väristä sai osallistua samalla kilpailuun, jossa palkintona oli yhden kuukauden arvoinen Waltti-matkakortti. Kisan voittaja on arvottu ja hänelle on ilmoitettu asiasta henkilökohtaisesti.

Äänestys antaa suuntaa

Äänestystuloksen pohjalta kaupunki alkaa viimeistellä joukkoliikenteen uudistuvaa ilmettä ja nimeä, kertoo kaupungininsinööri Olli Hirvonen tiedotteessa.

— Äänestysmäärä yllätti meidät positiivisesti. On mukava nähdä, että joukkoliikenne kiinnostaa asukkaita. Tämä äänestystulos antaa hyvän pohjan joukkoliikenteen uuden ilmeen rakentamiselle.

Yleisöäänestyksen tulos ei ole välttämättä tuleva bussien väri. Äänestystulos otetaan huomioon asiasta päätettäessä.

Tarkoituksena on, että osana laajempaa liikkumiseen liittyvää uudistusta, busseista tulee yhtenäisen värisiä ja näköisiä ensi kesänä. Päätös joukkoliikenteen ilmeestä väreineen ja nimineen tehdään kaupunkikehityslautakunnassa loppuvuoden aikana.

Asukkaiden mielipiteiden kerääminen paikallisliikennettä koskien jatkuu edelleen. Marras-joulukuussa julkaistaan vuosittainen paikallisliikenteen asiakaskysely, joka vaikuttaa tulevan linjaston suunnitteluun sekä kestävän liikkumisen suunnitelmaan.