”Eroamisia tulee edelleen harvakseltaan” — Lemin seurakunnasta eronnut kuukaudessa 45 henkilöä, Taipalsaarella ja Savitaipaleella vastaavaa eroamisaaltoa ei ole tapahtunut

Seurakuntaliitos kuumentaa yhä tunteita Lemillä.

Pekka Hölkki

Lemin kirkkovaltuusto päätti tammikuussa puoltaa seurakuntaliitosta niukasti yhden äänen turvin. Seurakuntaliitos on aiheuttanut useita kirkosta eroamisia Lemillä.
Lemin kirkkovaltuusto päätti tammikuussa puoltaa seurakuntaliitosta niukasti yhden äänen turvin. Seurakuntaliitos on aiheuttanut useita kirkosta eroamisia Lemillä.

Lemin seurakunnasta on eronnut kuukaudessa 45 henkilöä. Taustalla vaikuttaa Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren seurakuntien yhdistymispäätös. Kuntien kirkkovaltuustot päättivät seurakuntien yhdistymisestä ja Taipaleen seurakunnan perustamisesta 23. tammikuuta. Päätös on herättänyt osassa seurakuntalaisista närää.

— Eroamisia tulee edelleen mutta harvakseltaan, kertoo Lemin seurakunnan toimistosihteeri Päivi Pokkinen.

Lemin seurakunnan kirkkoherra Lea Karhinen kertoo, että eroamisaalto oli toisaalta yllätys, toisaalta ei.

— Pelkona on ollut, että seurakunnan toiminta loppuu Lemillä. Mutta seurakuntaliitosta ollaan muodostamassa juuri sen takia, että seurakuntatoiminta voi jatkua jatkossakin, sanoo Karhinen.

Adressi aiheesta

Lemillä on tehty aiheesta myös adressi, jossa tavoitellaan Lemin seurakunnan itsenäisyyden säilyttämistä. Torstaina iltapäivällä verkkoadressin oli allekirjoittanut 86 henkilöä, joista suurin osa on lemiläisiä.

Karhinen kertoo, että adressin tekeminen oli hänelle yllätys. Hänen mukaansa osa seurakuntalaisista näkee muutoksen uhkana, toiset mahdollisuutena.

Taipalsaarella ja Savitaipaleella seurakuntien yhdistymispäätös ei ole aiheuttanut vastaavaa eroaaltoa. Kuukauden aikana Taipalsaaren seurakunnasta on eronnut kuusi, ja Savitaipaleelta vain yksi seurakunnan jäsen. Heidän eroamisensa syistä ei ole tietoa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset