Etelä-Karjalassa ei todettu uusia koronatapauksia, tartuntoja on nyt Eksoten mukaan 20

Koko maassa on varmistettu 6 628 koronavirustapausta.

Kati Pullinen

Etelä-Karjalassa on varmistettu 20 koronavirustartuntaa. Tilanne on Eksoten mukaan rauhallinen ja alueellinen valmius hyvä. Kuvituskuva.
Etelä-Karjalassa on varmistettu 20 koronavirustartuntaa. Tilanne on Eksoten mukaan rauhallinen ja alueellinen valmius hyvä. Kuvituskuva.

Etelä-Karjalassa ei ole varmistunut uusia koronavirustartuntoja. Tartuntoja on 20, selviää Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) tiistaina päivitetystä tilannekuvasta.

Eksoten mukaan sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita. Tilanne on rauhallinen ja alueellinen valmius hyvä.

Koronavirusnäytteitä otettiin Eksoten mukaan maanantaina 67. Perjantain ja sunnuntain välisenä aikana näytteitä otettiin 66. Viimeisin tartunta varmistui sunnuntaina, ja siitä kerrottiin maanantaina.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartan mukaan Etelä-Karjalan koronatapausten määrä on 19.

Uusia tartuntoja koko maassa 29

Suomessa on nyt 6 628 varmistettua koronavirustartuntaa, kertoo THL. Määrä on noussut maanantaista 29 tartunnalla.

Uusia tartuntoja todettiin Etelä-Pohjanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella. Husin alueella uusia tartuntoja on 25.

Yli 70 prosenttia kaikista tartunnoista on Husin alueella. Toisaalta myös alueen testimäärät ovat omaa luokkaansa. Husin alueella on tehty vajaat 81 000 testiä, kun seuraavaksi eniten on testattu Pirkanmaalla, noin 17 000 ihmistä.

Suhteellisesti eniten asukaslukuun suhteutettuna on kuitenkin testattu Länsi-Pohjan alueella, jossa noin 5 900 ihmistä 100 000:ta kohti on testattu. Husin alueella vastaava luku on 4 800.

Eilen uusia tartuntoja oli koko maassa 20.

Tiedot mahdollisista uusista kuolemantapauksista THL julkistaa myöhemmin tiistaina. Koronavirukseen liittyviä kuolemia on tällä hetkellä tiedossa 308.

Uusimmat uutiset