Venäjän sähköisen viisumin saa muutamassa päivässä — Katso ohjeet viisumin hakemiseen

Ilmainen kertaviisumihakemus on samankaltainen kuin tavallinen viisumihakemus. Sen täyttämiseen kannattaa varata aikaa.

Anniina Meuronen

Moni matkailija on käynyt Viipurissa. Nyt kertamatkaa varten voi hankkia ilmaisen e-viisumin. Arkistokuva.
Moni matkailija on käynyt Viipurissa. Nyt kertamatkaa varten voi hankkia ilmaisen e-viisumin. Arkistokuva.

Venäjän sähköisen, ilmaisen viisumin hakemus on samankaltainen kuin Venäjän tavallinen viisumihakemus, joten sen täyttämiseen kannattaa varata aikaa. Viisumin pitäisi tulla muutamassa päivässä.

Viisumi on voimassa 30 päivän ajan sen myöntämisestä. Sitä voi hakea 4—20 päivää ennen matkalle lähtöä, ja se astuu voimaan myöntöhetkellä. E-viisumi voidaan myöntää turisti- tai liikematkoille tai jos matkan syy on urheilu, kulttuuri tai muut suhteet.

Matka saa kestää kahdeksan päivää, mutta matkan lasketaan alkavan puolilta öin matkustuspäivänä. Eli jos ylittää rajan Suomesta Venäjälle kello yhdeksältä aamulla, matkan lasketaan kestäneen jo yhdeksän tuntia.

Pietarin ja Leningradin alueelle matkustettaessa sähköinen viisumi käy Imatran, Nuijamaan ja Vaalimaan vastaisilla Venäjän rajanylityspaikoilla, Pietarin Pulkovon lentokentällä, Pietarin suursatamassa ja matkustajasatamassa, Vysotskin satamassa sekä Ivangorodin rajanylityspaikalla.

Allegro-junissa e-viisumi ei vielä toistaiseksi käy. Jos haluaa matkustaa junalla Pietariin, pitää ensin matkustaa esimerkiksi autolla tai linja-autolla Viipuriin ja jatkaa sieltä esimerkiksi paikallisjunalla Pietariin. VR kertoo verkkosivuillaan, että Venäjän viranomaisten mukaan e-viisumi tulee junaliikenteeseen myöhemmin, arviolta viimeistään vuonna 2021.

Näin haet Venäjän e-viisumia

Pietari Leningradin alue-1.jpg

Lomake löytyy osoitteesta: https://evisa.kdmid.ru/

Tarvitaan: passi, värillinen passikuva JPEG-muodossa.

Ota matkalle mukaan vakuutusyhtiön kirjallinen todistus matkavakuutuksen voimassaolosta. Sen saa pyytämällä omasta vakuutusyhtiöstä. Vakuutuskortti ei käy.

1. Valitse matkakohteeksi Leningrad oblast tai Kaliningrad oblast.

2. Täytä hakemukseen henkilötiedot, osoitteet, työpaikka jne. Lomake ei hyväksy erikoiskirjaimia kuten ä, ö, tai å.3. Kerro, missä aiot vierailla ja minä päivänä aiot matkustaa. Kirjoita yöpymispaikan nimi, osoite ja puhelinnumero.

4. Jos olet aikaisemmin käynyt Venäjällä, kerro edellisen matkan päivämäärä.

5. Lataa valokuva hakemukseen. Älä säikähdä, jos tulee ilmoitus, että kuva ei kelpaa. Kuvan kokoa voi pienentää ruudulla ja kuvaa siirtää.

6. Lähetä lomake. Sähköisestä viisumista tulee sähköpostiin vahvistusviesti. Se pitää esittää rajalla, ja sen avulla varsinainen viisumi etsitään järjestelmästä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut