Kuun vaihteessa tapahtuu verkkokirjastomyllerrys: Heili poistuu ja Finna tulee, Heilin oma kirjahylly kannattaa ottaa talteen

Mika Strandèn

Näitäkin voi jatkossa varata Finnan kautta.

Kun elo-syyskuun vaiheessa kirjoittaa tietokoneensa verkkoselaimelle tutun kirjasto-osoitteen www.heilikirjastot.fi, sivu ohjautuukin sivulle https://heili.finna.fi.
Ja ihan tarkoituksella. Sillä Etelä-Karjalan kuntien yleiset kirjastot, Heili-kirjastot siirtyvät syyskuussa 2017 käyttämään uutta Finna-verkkokirjastoa.
Kokonaan vanha heili-kirjastojen verkko-osoite lakkaa toimimasta vasta vuoden lopussa.

Asiakkaille muutos näkyy niin, että henkilökohtaiset kirjalistat ja hyllyt eivät siirry vanhasta verkkokirjastosta uuteen automaattisesti.
Sen, joka on luonut itselleen kirjahyllyn heili-palvelussa, kannattaa ottaa hyllynsä talteen ennen kuin se vanhasta verkkokirjastosta katoaa.

Finna-palvelu ei rajoitu pelkkiin kirjastoihin. Se tuo kaikkien saataville myös museoiden ja arkistojen aineistoja. Myös Lappeenrannan museot ja Lappeenrannan tiedekirjasto löytyvät sieltä.

Piia Kaskinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet