Työn vuoksi -yhdistys aloittaa yt-neuvottelut — Neuvotteluiden piirissä on 25 työntekijää, arvio irtisanomisten määrästä on alle kymmenen

Imatran seudulla toimivat Työn vuoksi ja Intopajat yhdistivät voimansa 1.8.2019. Poistotekstiilipajan työvalmentaja Pauliina Näränen toivoo, etteivät yt-neuvottelut näy heidän toiminnassaan millään tavalla.

Minna Mäkinen

Poistotekstiilipaja Partexin työvalmentajaa Pauliina Närästä 
yt-neuvottelut eivät yllättäneet. Arkistokuva.
Poistotekstiilipaja Partexin työvalmentajaa Pauliina Närästä yt-neuvottelut eivät yllättäneet. Arkistokuva.

Työn vuoksi -yhdistys aloittaa yt-neuvottelut tänään keskiviikkona.

Yt-neuvotteluiden piirissä on 25 työntekijää. Arvio irtisanomisten määrästä on alle 10.

Yt-neuvotteluiden syynä on se, että taloudelliset resurssit kohdejoukon palveluihin ovat rajalliset ja vähenemässä. Työn vuoksi on siirtymässä määräaikaisista eri muotoisista rahoituksista kuten hanke- ja avustusrahoituksesta entistä enemmän kilpailutettuihin ja vaikuttavuuteen perustaviin palveluihin, kertoo toiminnanjohtaja Eija Palsinajärvi-Äikäs tiedotteessa.

Imatran seudulla toimineet Työn vuoksi ry ja Intopajat ry yhdistivät voimansa 1.8.2019. Poistotekstiilipaja Partexissa työvalmentajana toimivaa Pauliina Närästä yt-neuvottelut eivät yllättäneet.

— Molemmilla yhdistyksillä on ollut samoja pajoja sekä palveluita. Niitä varmaan yhdistellään. Päällekkäisyyksiä tällä karsitaan, hän kertoo.

Yli 20 vuotta Intopajoilla työskennellyt Näränen toivoo, etteivät yt-neuvottelut näy heidän toiminnassaan millään tavalla.

— Lähinnä ajattelen, että tällä haetaan sitä, ettei ole päällekkäisiä tekijöitä, ja sillä tavalla kevennetään organisaatiota, hän sanoo.

Työn vuoksi ry toimii yhteiskunnallisen yrityksen toimintaperiaatteella, jossa tuotot käytetään yhdistysten kohderyhmän, aikuisten ja nuorten, työllistymisen edistämiseen.

Juttua muokattu 7.8. kello 16.08 ja kello 12:60, Korjattu yhdistysten kirjoitusasua ja vaihdettu jutun kuva.