Kodittomat kissat pääsivät uusiin häkkeihin Hakaliin — uuden kodin löytyminen kestää varttitunnista puoleentoista vuoteen

Elena Liseytseva

Kissojen sijaiskodeista on pulaa Etelä-Karjalassa. Sijaiskodeissa kissat pääsevät kodinomaiseen hoitoon, kunnes niille löytyy uusi omistaja.
Kissojen sijaiskodeista on pulaa Etelä-Karjalassa. Sijaiskodeissa kissat pääsevät kodinomaiseen hoitoon, kunnes niille löytyy uusi omistaja.

Eläinkoti Pesä viettää avajaisia huomenna lauantaina Lappeenrannan Hakalissa. Ensimmäiset kissa-asukit muuttivat taloon kesäkuussa parin vuoden remonttirupeaman jälkeen.

Entisessä omakotitalossa esimerkiksi pesutilat on uusittu täysin ja sauna muutettu kissojen huoneeksi. Yksi väliseinä on siirtynyt, ja kissat ovat saaneet entistä tilavammat häkit.

Viilattavaa kuitenkin riittää vielä, kertoo Eläinkoti Pesän vastaava Hilkka Happo. Haaveissa on esimerkiksi uusi pesuallas, kunhan rahaa kertyy tarpeeksi.

Lappeenrannan seudun eläinsuojeluyhdistyksen eläinkotiin tuodaan kissoja, joista omistajat joutuvat luopumaan esimerkiksi allergian, muuton tai vanhainkotiin joutumisen vuoksi.

Talossa on myös kesytyshuone, jonne esimerkiksi maalta pyydystetyt kissat pääsevät totuttelemaan sisätiloissa elämistä. Tällä hetkellä huoneessa majailee Sinna-kissa viiden, kohta luovutusikäisen pentunsa kanssa.

Happo kertoo, että nopeimmillaan kissalle on löytynyt uusi koti varttitunti sen jälkeen, kun kissa on tuotu taloon. Pisimpään kotia odottanut kissa asusteli aikaisemmin Tirilässä sijainneessa Pesässä puolitoista vuotta.

— Kodin löytyminen riippuu siitä, miten ihmiset ihastuvat nähdessään kissan. Joillakin se voi olla rakkautta ensi silmäyksellä.

Lue lisää huomisen lehdestä tai Etelä-Saimaan mobiilisovelluksesta.

Hanna Sipinen

Uusimmat uutiset