Vaatetukku joutui vasaran alle ennen viimeistelyä Lappeenrannassa — Terminaalinkadun rakennus pakkohuutokaupataan

Italialaistyyppinen vaatetukku- ja varastokauppa jäi toteutumatta. Läheiset Nuijamaantien varren kaupat sen sijaan laajentavat toimintaansa.

Marleena Liikkanen

Terminaalinkatu 3:n keskeneräinen liike- ja toimistorakennus saa ehkä ostajan pakkohuutokaupassa.
Terminaalinkatu 3:n keskeneräinen liike- ja toimistorakennus saa ehkä ostajan pakkohuutokaupassa.

Kevättaivas heijastuu Terminaalinkadun liike-toimistotalon isoissa, tyhjissä ikkunoissa Lappeenrannan Mustolassa. Unelma italialaistyyppisestä vaatetukku- ja varastokaupasta sekä kahvila-ravintolasta jäi toteutumatta.

Samalla kun lähistöllä Nuijamaantien varren Disa’s Fish ja Rajamarket aikovat laajentaa myymälöitään, joutui hieman taaempana sijaitseva rakennus vasaran alle ennen valmistumistaan.

Helsingin ulosottovirasto myy nyt ulosmitattua omaisuutta nettihuutokaupalla.

Maatasossa on myymäläksi tarkoitettua liiketilaa 1 889 neliötä. Tiloille ei ole tehty käyttöönottotarkastusta. Toiseen kerrokseen piti tulla 360 neliötä toimistotiloja, mutta ne ovat ulkopintoja lukuunottamatta rakentamatta.

JM Logistics osti tontin vuonna 2011

Lappeenrantalainen JM Logistics osti 4 660 neliön tontin Mustolasta Lappeenrannan kaupungilta vuonna 2011. Hinta oli runsaat 88 000 euroa. Rakennusluvan yhtiö sai vuoden 2012 elokuussa.

JM Logistics -yhtiön omistaa Lappeenrannassa asuva Venäjän kansalainen.

Yhtiö harjoitti tuonti- ja vientikauppaa sekä tuotti varastointi-, kuljetus- ja huolintapalveluja. Vuodesta 2013 lähtien sen tulos on ollut rankasti tappiollinen. Viimeisimmän tilinpäätöksen vuodelta 2015 mukaan tappiota kertyi 270 000 euroa. Laskuja on jäänyt maksamatta pitkä liuta ainakin vuodesta 2014 lähtien.

Ihan hienoa liiketilaa siihen on oltu rakentamassa. Harmi, että se jäi kesken. — Anu Vahtola

Kohde myydään www.huutokaupat.com -sivustolla nettihuutokaupassa. Kihlakunnanvouti Anu Vahtola toteaa, että aika ajoin näitä kesken jääneitä rakennuksia joutuu ulosmitattaviksi.

— Ihan hienoa liiketilaa siihen on oltu rakentamassa. Harmi, että se jäi kesken. Toivottavasti joku saa siitä itselleen toimitilat.

Käypä hinta haussa

Vahtola selvittää, että alimmaksi hyväksyttäväksi tarjoukseksi kirjattu 16 823 euroa on vain tekninen luku.

— Korkeintakaan tarjousta ei voi hyväksyä, jos tarjous alittaa selvästi omaisuuden käyvän hinnan paikkakunnalla.

Ostajan on maksettava pelkästään käsirahana 70 000 euroa.

Vahtolan mukaan ulosottovirasto pyytää kohteista usein ulkopuolisen arvion.

— Sitä ei julkisteta, jotta se ei vaikuttaisi hinnanmuodostukseen ja mahdollisimman avoin huutokauppa toteutuisi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet