Pohjola-lääkärikeskus lisää kilpailua terveyspalveluissa — Uusi tulija aloittaa puhtaalta pöydältä Lappeenrannassa

Perinteinen finanssitalo ottaa uuden askeleen, kun Lappeenranta saa ensimmäisen OP-ryhmän lääkärikeskuksen.

Kai Skyttä

Pohjola-lääkärikeskus aloittaa syksyllä osuupankin tiloissa Lappeenrannan keskustassa.
Pohjola-lääkärikeskus aloittaa syksyllä osuupankin tiloissa Lappeenrannan keskustassa.

Yksityisten lääkäripalvelujen kilpailu kiristyy entisestään Lappeenrannassa.
OP-ryhmään kuuluva Pohjola ilmoitti torstaina, että se avaa kuluvan vuoden syksyllä ensimmäiset Pohjola-lääkärikeskukset Lappeenrantaan ja Poriin.

Lääkäriasemat täydentävät viiden Pohjola-sairaalan valtakunnallista verkostoa. Ryhmän tavoitteena on avata lääkärikeskus jokaisessa maakunnassa.

— Tämä on loistava uutinen. Eikä vain asiakkaillemme, vaan kaikille terveyspalveluja tarvitseville Etelä-Karjalassa. Myös työterveyspalvelut kuuluvat lääkärikeskusten tarjontaan, sanoo Etelä-Karjalan osuuspankin toimitusjohtaja Petri Krohns.

Lappeenrannassa lääkärikeskus sijoittuu Ekopin uusiin tiloihin keskustassa. Lääkärikeskus nappaa keskustan uudesta kiinteistöstä noin 800 neliötä.

— Tilat tehdään ensimmäiseen kerrokseen Marianaukion puolella ja lisäksi meillä on tyhjää tilaa Kirkkokadun puolella.

Tiloihin tulee 10-20 vastaanottohuonetta, fysioterapian tilat, laboratorio sekä kuvantamislaitteet.

Monipuolinen kattaus terveyspalveluja

Uutta henkilökuntaa Pohjola-lääkärikeskukseen tulee 15—20.
He ovat käytännössä lääkäreitä ja hoitajia. Lisäksi lääkärikeskus käyttää yhteistyökumppanien palveluja. Tähän asti OP-pohjolan kumppanina on ollut Terveystalo.

Lääkärikeskuksissa on tarjolla yleislääkäreiden lisäksi erikoislääkäreiden palveluita esimerkiksi lastentautien, korva-, nenä- ja kurkkutautien, ortopedian ja traumatologian sekä työterveyshuollon erikoisaloilta.

Lisäksi lääkärikeskuksista löytyvät psykologin, fysioterapeutin ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten vastaanotot.

— Koska olemme Porin kanssa ensimmäisiä lääkärikeskuksia, pääsemme aloittamaan kaiken puhtaalta pöydältä. Pohjola-sairaaloista eroamme siinä, että leikkaustoiminta on keskitetty yliopistosairaalapaikkakunnilla sijaitseviin viiteen Pohjola-sairaalaan, kertoo Kaakkois-Suomen yritysasiakkaiden myyntijohtaja Jyrki Sivonen OP-vahinkovakuutuksesta.

Toimialojen salaisuudet eivät saa mennä sekaisin

Myyntijohtaja Sivonen sanoo, että yksityisten lääkäripalveluiden kilpailutilanne Etelä-Karjalassa on kova.
— Tilanne on viime vuosina muuttunut rajusti, kun isot toimijat Terveystalo, Mehiläinen ja Pihlajalinna ovat panostaneet Etelä-Karjalaan.

Sivosen luettelemat kilpailijat ovat kasvaneet Etelä-Karjalassa yritysostoin, mutta Pohjola-lääkäriasemat ovat kokonaan uusi, kotimainen ja taustaltaan poikkeuksellisen vakavarainen tulokas alalle.

Etelä-Karjalan osuuspankin toimitusjohtaja Petri Krohns uskookin, että pankki- ja vakuutusasiakkaat luovat hyvän pohjan tulokkaalle. OP Etelä-Karjalalla oli viime vuoden lopussa yli 47 000 omistaja-asiakasta.

— On hyvä huomata, että pankki, vakuutukset ja lääkäripalvelut ovat kaikki omia yhtiöitään. Meillä kaikilla on omat alaan liittyvät salaisuutemme eikä asiakkaiden tiedot voi eikä saa tässä suhteessa mennä sekaisin, Krohns sanoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet