Savitaipaleen Burger Heaven -ravintola lopettaa toimintansa – Tilalle tulee vegaanitahnojen valmistusta

Yrittäjä Päivi Eitomaan mukaan toimintamuutosta on valmisteltu puolitoista vuotta. Uusi tuoteperhe aiotaan saada myyntiin lähitulevaisuudessa.

Kai Skyttä

Entisessä Savitaipaleen kirkonkylän koulussa toiminut ravintola-hostelli muuttuu helmikuussa tuotantolaitokseksi.
Entisessä Savitaipaleen kirkonkylän koulussa toiminut ravintola-hostelli muuttuu helmikuussa tuotantolaitokseksi.

Ravintola Burger Heaven lopettaa toimintansa Savitaipaleella. Viimeinen aukiolopäivä on 31. tammikuuta. Samassa kiinteistössä toimivan Kantri hostellin toiminta on päättynyt jo aikaisemmin.

Yrittäjä Päivi Eitomaan mukaan lopettamispäätöksen takana on useita syitä. Eitomaan terveys ei ole enää entisellään, asiakkaita ei käy talvikuukausina riittävästi ja suuren, vanhan rakennuksen lämmityslaskut kävivät lopulta kestämättömiksi.

Kun yrittäjä osti entisen kirkonkylän koulun ja lukion kiinteistön, hän sai kaupan mukana juhlasalin, jossa on talvisin ollut liikuntavuoroja. Kaukolämpölaskun noustua 75 000 euroon kunta laittoi saatavat ulosottoon ja yrittäjä lopetti lämmityksen.

Eitomaa on tarjonnut yritystä myyntiin jo usean vuoden ajan. Ostajaa ei vain ole löytynyt.

– Olen onnellinen, että pystyin tekemään tämän ratkaisun. Viimeiset pari vuotta ovat olleet raskaita.

Tuoteperhe kehitteillä

Viimeiset pari vuotta ovat olleet raskaita. — Päivi Eitomaa

Vaikka hotelli- ja ravintolatoiminta lakkaa, toiminta jatkuu entisessä koulun keittiössä. Eitomaan ja Kari Vilhusen perustama Zpred Oy aikoo tuoda uuden vegaanilevitteen kauppoihin lähitulevaisuudessa.

– Olemme kehitelleen uutta tuoteperhettä puolentoista vuoden ajan. Kikherne-korianteritahna on ensimmäinen, mutta tulossa on muutakin.

Eitomaan mukaan levite on jo esitelty suurille kauppaketjuille. Tällä hetkellä neuvotellaan lähinnä tuotteen pakkauksesta.

Levitteen valmistus työllistää mahdollisesti muitakin kuin yrityksen omistajat. Apuvoimia tarvitaan ainakin tuotteen pakkaamisessa.

 – Olisimme joka tapauksessa lopettaneet hampurilaisravintolan siirtyessämme uudelle alalle. Majoitustoiminta sen sijaan saattaa alkaa myöhemmin uudelleen erilaisella idealla.

Burger Heavenin ravintolalaitteita, kalustoa ja irtaimistoa myydään huutokaupassa 15. helmikuuta.

Juttua korjattu 28.1.klo 15.37 lisäämällä yrittäjä lämmityksen katkaisijaksi.

Luetuimmat