Parkkikielto jatkuu Kansalaistorin kannen alla, seuraavaksi asennetaan kaivoja

Elena Liseytseva

Kaupungintalon uudistuva edustatori saa muun muassa yhdeksän valaisinta, sanoo Kreate Oy:n työmaapäällikkö Pekka Kiljunen.
Kaupungintalon uudistuva edustatori saa muun muassa yhdeksän valaisinta, sanoo Kreate Oy:n työmaapäällikkö Pekka Kiljunen.

Pysäköintikielto jatkuu Lappeenrannan kaupungintalon edustatorin kannen alla olevalla parkkitasolla. Syynä ovat toukokuussa alkaneet edustatorin peruskorjaustyöt.

— Sovimme urakoitsijan kanssa, että torikannen alla oleva parkkitaso pysyy tämän kuun suljettuna. Se aukeaa sitten elokuussa taas, kertoo työmaan projektipäällikkö Eero Harju Lappeenrannan kaupungin teknisestä toimesta.

Parkkitaso suljettiin kesäkuun alussa, koska liikuntasaumoista olisi voinut putoilla ainesta autojen päälle. Pysäköintikiellon piti alun perin kestää vain kesäkuun ajan.

— Mujua ei enää valu, mutta vettä saattaa tippua, kun kaivoja ei vielä ole. Katsoimme, että on parempi pitää parkkitaso suljettuna vielä heinäkuun.

Kaupungintalon pysäköintihallin alempi taso on ollut koko ajan käytössä.

Kevyen liikenteen kulkijat ovat oppineet liikkumaan

Edustatorin jalankulkijat ja pyöräilijät ovat sukkuloineet työmaa-aitojen välissä koko kesän. Kauppoihin ja virastoihin on päässyt entiseen tapaan, mutta kulku tapahtuu rajatuilla alueilla työmaan reunoilla.

Urakoitsija Kreate Oy:n työmaapäällikön Pekka Kiljusen mukaan ihmiset ovat oppineet kiertämään työmaan, eikä valituksia ole tullut viime aikoina.

— Silloin alkuunsa kulkeminen vähän hämmensi, Kiljunen sanoo.

Remontti etenee suunnitellusti

Edustatorin peruskorjauksen ensimmäisessä vaiheessa torin nykyistä kantta on purettu pois. Kivitöiden on määrä valmistua kokonaisuudessaan lokakuun loppuun mennessä.

Remontti on edennyt aikataulussa.

— Kannen purkutyöt on tehty ja viimeiset kallistusvalut lähdössä. Kaivot tulivat maanantaina, ja niitä aletaan asentaa. Sitten tehdään vedeneristystöitä ja suojabetonit, Harju sanoo.

Vuoden loppuun valmistuvan edustatorin ensimmäisen vaiheen jälkeen on vielä edessä Kirkkokadun ja Villimiehenkadun päälliset osat.

— Kirkkokadun ja Villimiehenkadun kannet olisi tarkoitus laittaa yhteen urakkaan, mutta siitä ei ole päätöstä vielä.

Edustatorin käyttö voi monipuolistua

Kansalaistoriksi kutsutusta edustatorista tulee peruskorjauksen myötä aukiomainen.

Kaupunki halusi eroon rapistuneista suihkualtaasta ja istutuskaukaloista. Tilalle tulee kevyempiä penkkejä ja kukkaistutuksia.

Harjun ja Kiljusen mukaan uusi, avara tyyli mahdollistaa erilaisten tapahtumien järjestämisen ja monipuolisen torikäytön.

— Remonttia lähdettiin tekemään niin, että tila mahdollistaisi erilaiset toiminnot, esimerkiksi tuomalla sähköt sinne. Käyttö riippuu siitä, miten mahdollisuudet otetaan haltuun, Harju sanoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.