Tyrsky avaa Saimaan syväväylää ja saapuu Etelä-Saimaalle — Seuraa murtajan matkaa reaaliajassa Etelä-Saimaan sivuilta

Alus lähti perjantaina kello 16 Savonlinnasta. Tarkkaa saapumisaikataulua on mahdoton arvioida.

Tuija Pauhu

M/S Tyrsky teki koeajon Savonlinnan vesilä alkuviikosta. Se kävi Varkaudessa torstaina ja on nyt tulossa kohti Lappeenrantaa, Joutsenoa ja Imatraa.
M/S Tyrsky teki koeajon Savonlinnan vesilä alkuviikosta. Se kävi Varkaudessa torstaina ja on nyt tulossa kohti Lappeenrantaa, Joutsenoa ja Imatraa.

Saimaan syväväylä avautuu kuukautta aiemmin kuin Saimaan kanava. Savonlinnalaisen Mopro-varustamon Tyrsky-alus avaa eteläisen Saimaan syväväylät Lappeenrantaan, Joutsenoon ja Imatralle lauantaihin mennessä.

Tyrsky avasi väylän Savonlinnasta Varkauteen torstaina. Alus lähti perjantaina kello 16 Savonlinnasta kohti Puumalaa ja Etelä-Saimaata.

Koska jäätilanne voi matkan aikana vaihdella, Tyrskyn päällikön Janne Pesosen on lähes mahdotonta antaa tarkkaa aikataulua siitä, milloin alus saapuu Kyläniemen tasalle tai Saimaan etelärannalle.

Jos jäänmurto sujuu nopeasti, Tyrsky voi olla jo aamuvarhaisella Päihänniemen tasalla tai Joutsenossa. Jos työ sujuu hitaasti, voi olla, ettei alus ole aamulla edennyt Puumalaa pidemmälle.

Tyrskyn reaaliaikaisia liikkeitä voi seurata Etelä-Saimaan verkkosivuilta löytyvästä Laivat ja lentokoneet -palvelusta.

Saimaan kanava avataan liikenteelle tavallista myöhempään eli 18. toukokuuta kolmella sululla tehtävän remontin takia. Siellä uusitaan sulun alaportit.