Helvetin enkeleiden kerhotilaan kohdistunut ammuskelu etenemässä hovioikeuden käsittelyyn — Syyttäjä on ilmoittanut tyytymättömyytensä käräjäoikeuden tuomioon

Katja Juurikko

Etelä-Karjalan käräjäoikeus käsitteli Lappeenrannassa ja Imatralla tehtyjä väkivaltarikoksia poikkeuksellisesti Kouvolan oikeustalolla syyskuussa.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus käsitteli Lappeenrannassa ja Imatralla tehtyjä väkivaltarikoksia poikkeuksellisesti Kouvolan oikeustalolla syyskuussa.

Kihlakunnansyyttäjä on ilmoittanut tyytymättömyytensä Etelä-Karjalan käräjäoikeuden päätökseen Lappeenrannan toukokuisessa ammuskelutapauksessa. Näin Hells Angels MC Carelia –moottoripyöräkerhon tiloihin kohdistuneen ammuskelun ja muiden samassa yhteydessä käsiteltyjen syytteiden puiminen on jatkumassa myöhemmin hovioikeudessa.

Myös yksi käräjäoikeudessa tuomion saaneista on ilmoittanut olevansa tyytymätön päätökseen, jonka käräjäoikeus antoi perjantaina 26. lokakuuta.

Käräjäoikeus tuomitsi kaksi MC Carelian Lappeenrannan kerhotilaan kohdistettuun ammuskeluun osallistunutta miestä vaaran aiheuttamisesta ja muista rikoksista ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. Kolmas ammuskeluun osallistunut sai tuomion avunannosta rikokseen. Syyttäjä oli vaatinut miehille ensisijaisesti tuomiota murhan yrityksestä.

Ohi ajaneen auton etupenkiltä rakennusta rynnäkkökiväärillä ampunut mies sai käräjäoikeudessa vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen vaaran aiheuttamisesta ja kahdesta ampuma-aserikoksesta.

Auton kuljettajana ollut mies tuomittiin vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen vaaran aiheuttamisesta, ampuma-aserikoksesta, huumausainerikoksesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta. Hän on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon.

Auton takapenkillä istunut mies sai kuuden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen avunannosta rikokseen. Hänen kohdallaan oikeus hylkäsi syytteen ampuma-aserikoksesta.

Ammuskelu oli oikeuden mukaan seurausta aiemmin tehdyistä pahoinpitelyistä ja henkilökohtaisista kaunoista Helvetin enkeleissä vaikuttavia henkilöitä kohtaan.

Aiemmista pahoinpitelyistä oikeus tuomitsi kolme miestä. Yksi miehistä sai kuuden kuukauden ehdollisen vankeustuomion pahoinpitelystä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta. Toisen miehen käräjäoikeus tuomitsi pahoinpitelystä viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Toisen tämän miehen syytteen pahoinpitelystä oikeus hylkäsi. Kolmas mies sai neljän kuukauden ja 15 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen pahoinpitelystä, tuottamuksellisesta kätkemisrikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Syyttäjä oli vaatinut kahdelle edellä mainitulle tuomioita törkeistä pahoinpitelyistä ja kolmannelle miehelle tuomiota oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Osapuolten tulee ilmoittaa käräjäoikeudelle tyytymättömyydestään tuomioon seitsemän päivän kuluessa tuomion antamisesta. Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa tuomiosta.