Muuttotohina Hyrymäessä kuumimmillaan, Motonetin hyllyjä täyttää 90 omaa ja lainattua työntekijää

Marleena Liikkanen

Arto Ruokonen (vas.) ja Antti Tiitola haukkaavat happea kesken muuttorumban.

Uuden Motonetin pääovilla riittää jo rivan kokeilijoita. Lappeenrannan Hyrymäen myymälä näyttää valmiilta, mutta avajaisia vietetään vasta lauantaina. Muuttoa Viipurintien toiselta puolelta on tehty nyt kuutisen viikkoa. Loppuhuipennuksen alla tiistaina jopa 90 ihmistä oli hyllyttämässä tuotteita.

— Omaa ja toisten Motonetien henkilöstöä on tekemässä tätä hommaa. Hyllytysvaihe onnistuu nopealla aikataululla, kun paikalla on ammattilaisia. Tavarat menevät suoraan oikeaan paikkaan, selvittää tavaratalopäällikkö Jorma Pakarinen.

Tuotevalikoiman ansiosta naisten osuus asiakkaista kasvaa.

Vuokratiloissa ollut myymälä sulkeutui viime viikonloppuna. Lopullisesti se tyhjennee vuoden loppuun mennessä.

Muuttofirmaa tarvittiin vain varaosien siirtoon. Uusissa tiloissa Motonetilla ja uusiin tiloihin myös muuttavalla AD Varaosamaailmalla on jatkossa yksi yhteinen varasto.

— Yrityspuolella toivomme autokorjaamojen lisäksi mukaan kiinteistönhuoltoyhtiöitä, siivousfirmoja ja rakennuspuolta. Niitä, jotka tarvitsevat vähän kaikenlaista, kuvailee Arto Ruokonen AD Varaosamaailmasta.

Motonet joutuu nyt uudessa paikassa erilleen vähän samantyyppistä asiakaskuntaa palvelevista Biltemasta ja Puuilosta.

— Uusi paikka on mielestämme parempi tässä aivan kuutostien tuntumassa. Ja tilat on varta vasten meille tehdyt, sanoo Pakarinen.

Suomalaisen yhtiön liikevaihto kasvaa rivakasti

Motonet-yhtiön liikevaihto on kasvanut reippaasti pitemmän aikaa.

— Tänäkin vuonna kasvu on ollut vahvaa. Kun vähittäiskaupan kasvuprosentti jää vajaaseen kahteen, meillä kasvuprosentit ovat olleet kaksinumeroisia, selvittää Motonet Oy:n toimitusjohtaja Antti Tiitola.

Auton varaosien ja tarvikkeiden myynnillä aloittanut Motonet on laajentanut tuotekategorioitaan muun muassa pihaan ja puutarhaan, veneilyyn ja moottoripyöräilyyn. Valikoimassa on kymmeniätuhansia tuotteita.

—  Tuotevalikoiman ansiosta naisten osuus asiakkaista kasvaa. Uudet tuoteryhmät puhuttelevat koko perhettä, sanoo Tiitola.

Motonetien pihoilla olevat Motomaatit ja korjaamot vetävät Tiitolan mukaan myös naisasiakkaita.

— Näillä testaus- ja palveluasemilla vaihdetaan tarvittaessa samantien vaikka pyyhkijän sulat tai polttimot. Tätähän ei enää perinteisillä huoltoasemilla tehdä.

Bromanin perheen omistama Motonet korostaa suomalaisuuttaan.

— Ei siitä varmaan haittakaan ole. Kuluttaja saattaa haluta ostaa nimenomaan suomalaiselta toimijalta palveluja ja tuotteita.

Motonet tuli Lappeenrantaan 2007

Uusi tavaratalo avautuu ensi lauantaina klo 9 Ajurinkatu 4:ssä.

7 000 neliön tiloihin sijoittuu Motonetin lisäksi AD Varaosamaailma, Motonet-korjaamo sekä Saimaan Autokatsastus.

Motonetilla on 30 tavarataloa, joista yksi on Virossa.

Motonetin liikevaihto v. 2016 oli noin 270 miljoonaa euroa.

Motonet kuuluu Broman Group -konserniin.

Anne Kotiharju

Anne Kotiharju

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.