Kirjailija Sinikka Nopola on kuollut

Leena Koivisto

Sinikka Nopola oli kuollessaan 67-vuotias. Hän kuoli vaikeaan sairauteen keskiviikkona Helsingissä.
Sinikka Nopola oli kuollessaan 67-vuotias. Hän kuoli vaikeaan sairauteen keskiviikkona Helsingissä.

Kirjailija Sinikka Nopola on kuollut. Kustantamo Tammi ilmoitti, että 67-vuotias Nopola kuoli vaikeaan sairauteen keskiviikkona Helsingissä.

Palkittu kirjailija tunnetaan muun muassa Eilasta ja Rampesta kertovista hämäläistarinoista. Lastenkulttuuriin hän teki yhdessä sisarensa Tiina Nopolan kanssa vuodesta 1989 lähtien lähtemättömän vaikutuksen kirjasarjoilla Heinähattu ja Vilttitossu sekä Risto Räppääjä. Molemmista sarjoista on myös tehty suosittuja elokuvia.

Työuransa Sinikka Nopola aloitti toimittajana Helsingin Sanomissa. Vapaaksi kirjoittajaksi ja toimittajaksi hän siirtyi vuonna 1985. Hänen esikoisteoksensa Teepussit ilmestyi 1987.

Sinikka Nopolan elämäntyö käsittää muun muassa noin 80 kirjaa, lukuisia näytelmiä ja elokuvakäsikirjoituksia, pakinoita, esseitä ja kuunnelmia.

Sinikka Nopola syntyi 26. marraskuuta 1953 Helsingissä ja vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Tampereella. Aikuisena hän asui Helsingissä, mutta mökkeili koko ikänsä Vesilahden Narvassa, missä hän myös kirjoitti suuren osan tuotannostaan.

Tammen mukaan Sinikka Nopolan uskomaton energia, idearikkaus ja aktiivinen työvire säilyivät loppuun asti.

Luetuimmat