Vapaa-aikakeskus pian käyttöön Uukuniemellä — "Muutto on meille melko mittava projekti"

Kirjastotoiminnan siirtyminen vapaa-aikakeskukselle alkaa perjantaina 31. elokuuta.

Katri Levänen

Kirjaston muutto vapaa-aikakeskuksen tiloihin alkaa ensi viikolla 31. elokuuta.
Kirjaston muutto vapaa-aikakeskuksen tiloihin alkaa ensi viikolla 31. elokuuta.

Uukuniemen entisellä palvelukeskuksella muutostyöt vapaa-aikakeskukseksi ovat edenneet elokuun aikana aikataulujen mukaisesti. Parikkalan kunta päätti keväällä keskittää kirjasto- ja vapaa-aikapalvelut saman katon alle.

Uudesta vapaa-aikakeskuksesta löytyvät myös tilat, jotka on tarkoitettu järjestötoiminnalle muun muassa kokouskäyttöön. Yksi rakennuksen siipi jätetään kesähostellitoiminnalle. Hostellisiipi jää nykytilaansa.

— Tällä hetkellä kirjaston käyttöön tulevat tilat alkavat olla valmiina. Tiloja on hieman avarrettu ja seinäpintojen maalauksen osalta on nyt viimeistelyt menossa, kertoo rakennusmestari Heikki Määttänen.

Seuraavaksi työn alle otetaan vapaa-aikakäyttöön tarkoitetut tilat. Määttäsen mukaan muutokset tulevat olemaan melko vähäisiä ja pääpaino on lähinnä yleisilmeen kohentamisessa.

— Mihinkään laajamittaisiin toimenpiteisiin ei ole haluttu lähteä. Joitain aukkoja joudumme seiniin tekemään toiminnan edellyttämässä mielessä, Määttänen sanoo.

Ensimmäiset aktiviteetit on tarkoitus aloittaa vapaa-aikakeskuksessa viikolla 38, jolloin kunnan liikuntaryhmät alkavat.

Yhdistyksillä on mahdollisuus
vuokrata tiloja käyttöönsä

Myös yhdistyksillä on mahdollisuus vuokrata tiloja käyttöönsä syyskuun puolivälin jälkeen. Aiemmin maamiesseurantalo Rajapirtillä kokoontunut ikääntyneiden päiväjumppa siirtyy vapaa-aikakeskuksen nuoriso- ja liikuntatila Nuottaan.

Kunnan jumpan lisäksi Parikkalan kansalaisopistolla on alkamassa vapaa-aikakeskuksella hathajooga-kurssi sekä käsityökurssi.

Uukuniemen kirjasto on toiminut jo vuosia entisellä kunnantalolla. Viime viikolla Parikkalan kunnanhallitus hyväksyi kunnantalosta jätetyn ostotarjouksen ja rakennus myytiin 10 000 eurolla kolmelle yksityishenkilölle. Kirjastotoiminnan siirtyminen vapaa-aikakeskukselle alkaa perjantaina 31. elokuuta.

— Muutto on meille melko mittava projekti. Aivan ensimmäiseksi on purettava, siirrettävä ja koottava hyllyt sekä muu kalusto, ennen kuin itse aineistoa päästään uudelleen järjestämään paikoilleen, kertoo kirjastonjohtaja Erkki Sirniö.

Samat neliöt tarjolla kirjastolle

Neliömäärältään uudet tilat ovat samaa luokkaa kuin nykyisen kirjaston tilat, joten aineistosta ei Sirniön mukaan tarvitse lähteä karsimaan. Kirjastonjohtaja arvioi, että siirtymävaihe tulee kestämään viikon tai kaksi.

Muuton ajan sekä Uukuniemen kirjasto että Saaren kirjasto ovat suljettuna. Parikkalan pääkirjasto palvelee normaalisti.

— Sivukirjastot ovat kiinni ainakin viikolla 36. Katsotaan kuinka nopeasti siirtymä etenee, Sirniö sanoo.

Jatkossa Uukuniemen kirjasto on auki entiseen tapaansa maanantaisin klo 16–18 ja torstaisin klo 11—18.
Toiveet kirjaston muuttumisesta niin kutsutuksi omatoimikirjastoksi jäävät tulevaisuuteen.

— Se vaatisi useiden kymmenien tuhansien eurojen investoinnin, toteaa Sirniö lopuksi.

Luetuimmat

Kommentoidut