Työttömien määrä väheni kaikissa Kaakkois-Suomen seutukunnissa — Työttömyys laskenut eniten Lappeenrannassa

Pitkäaikaistyöttömiä oli Kaakkois-Suomessa heinäkuun lopussa 24 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

All over press

Työttömyys vähentyi heinäkuussa kaikissa Kaakkois-Suomen seutukunnissa. Kuvituskuva.
Työttömyys vähentyi heinäkuussa kaikissa Kaakkois-Suomen seutukunnissa. Kuvituskuva.

Työttömien määrä laski heinäkuussa edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta kaikissa Kaakkois-Suomen seutukunnissa. Etelä-Karjalassa työttömien määrä oli 6 573, mikä on 738 henkilöä vähemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Pitkäaikaistyöttömiä oli Kaakkois-Suomessa heinäkuun lopussa 24 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Työttömien työnhakijoiden määrä väheni noin 1600 henkilöllä. Eniten työttömien määrä väheni Lappeenrannassa, jossa työttömiä oli tämän vuoden heinäkuussa 503 henkilöä vähemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Heinäkuussa 2018 Lappeenrannassa oli 4251 työtöntä työnhakijaa, kun tämän vuoden heinäkuussa heitä oli 3748.

Työttömien määrä vähentyi myös Imatran seudulla. Tämän vuoden heinäkuussa Imatran seutukunnassa oli 2 228 työtöntä. Viime vuonna vastaava luku oli 2 401. Työttömiä on tänä vuonna siis 173 henkilöä vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Vuoden 2019 heinäkuussa Imatralla oli 1 668 työtöntä työnhakijaa, mikä on 85 henkilöä vähemmän kuin viime vuonna. Rautjärvellä työttömiä työnhakijoita oli tämän vuoden heinäkuussa 168 verrattuna edellisvuoden heinäkuun 209 työttömään.

Ruokolahdella työttömiä työnhakijoita oli tämän vuoden heinäkuussa 209 henkilöä, eli työttömien työnhakijoiden määrä väheni 15 henkilöllä edellisvuoden vastaavista luvuista.

Muista Etelä-Karjalan kunnista myös Savitaipaleen, Taipalsaaren ja Lemin työttömien työnhakijoiden määrä laski. Luumäellä määrä nousi hieman, kun työttömiä työnhakijoita oli heinäkuun lopussa viisi enemmän kuin vuoden 2018 heinäkuussa.