Luumäen osuuspankin edustajat valitsivat itsenäisyyden

Fuusio hylättiin äänestyksen jälkeen.

Heidi Veijalainen

Luumäen osuuspankki ei yhdisty Etelä-Karjalan osuuspankkiin.
Luumäen osuuspankki ei yhdisty Etelä-Karjalan osuuspankkiin.

Luumäen osuuspankki jatkaa itsenäisenä. Pankin edustajisto laittoi tiistai-iltana pisteen keskustelulle yhdistymisestä Etelä-Karjalan osuuspankkiin.

Edustajisto ei ollut asiasta yksimielinen, sillä päätös syntyi vasta äänestyksen jälkeen. Seitsemän edustajaa oli fuusion kannalla ja 12 sitä vastaan.

– Edustajana luulisin, että tämä oli viimeinen kerta tänä vuonna, kun asiaa käsiteltiin. Asiat eivät ole muuttuneet mihinkään, edustajiston jäsen Outi Kiviranta totesi.

Pankin edustajisto käsitteli fuusiota edellisen kerran viime tammikuussa, ja silloin 11 edustajaa 21:stä kannatti yhdistymistä. Hankkeen toteuttaminen olisi kuitenkin edellyttänyt kahden kolmasosan määräenemmistöä eli vähintään äänestystulosta 14–7.

Hallitus fuusion kannalla

Luumäen osuuspankin hallitus ja hallintoneuvosto ovat olleet fuusion kannalla. Ne ovat katsoneet, että rahoitusmarkkinoiden nopea muuttuminen aiheuttaa valtavia säästöpaineita, eikä pankin raskas hallinto ole enää tarkoituksenmukainen.

Fuusion vastustajat ovat pelänneet Luumäen konttorin alasajoa, palvelujen heikentämistä ja vakavaraisen pankin varojen katoamista maakunnallisen organisaation kitaan.

Simpeleen ja Parikkalan osuuspankit ovat hyväksyneet yhdistymisen maakunnalliseen osuuspankkiin. Laajentunut Etelä-Karjalan osuuspankki aloittaa toimintansa syyskuun alusta.

Juttua muokattu 12.8 klo 11.01. Korjattu Kivirannan titteli edustajiston jäseneksi.