Aku Partanen punaisista lapuista: ”Kilpailun aikana virhettä on vaikea lähteä korjaamaan”

FACUNDO ARRIZABALAGA

Aku Partanen (etualalla) taivalsi ensimmäiset 25 kilometriä ennätysvauhtiaan Lontoon MM-kisojen 50 kilometrin kävelyssä.
Aku Partanen (etualalla) taivalsi ensimmäiset 25 kilometriä ennätysvauhtiaan Lontoon MM-kisojen 50 kilometrin kävelyssä.

Veli-Matti ”Aku” Partasen 50 kilometrin kävelykilpailu yleisurheilun MM-kisoissa päättyi varoitustilin täytyttyä puolimatkassa. Lappeenrannan Urheilu-Miesten menijälle hylkäys oli pettymys, sillä hänen kilpailunsa oli lähtenyt hyvin käyntiin.

— Tunne oli tosi hyvä, olin ennätysvauhdissa, ei ongelmia. Alkumatkasta kävely oli niin helppoa, että olin ehkä hieman huolimaton. Kilpailun aikana tuollaista virhettä on vaikea lähteä korjaamaan, koska ei itse näe omaa kävelyään. Kun tulee kaksi punaista lappua, alkaa jännittää juuri silloin, kun pitäisi koittaa rentouttaa tekniikkaa, Partanen kertoi SUL:n tiedotteessa.

Lontoon kisareittiä hän kehui ”tosi nopeaksi ja tosi hyväksi”. Harmituksen keskellä hän löysi vuodestaan positiivistakin.

— Hyvä, että sain keväällä käveltyä ennätyksen, että on yksi hyvä suoritus. Muuten olisi ihan tyhjän päällä, hän sanoi jatkostaan.

Valmentaja Valentin Kononen arvioi tiedotteessa, että Partasen kävely meni ehkä hieman pompottamiseksi.

Kalle Sipiläinen

Kalle Sipiläinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.