Kuparimurtajalta katkesi terä ja uni yllätti rikospaikalla Lauritsalassa — Poliisin viikonloppuun kuului myös perheväkivaltaa ja omaisuusrikoksia

Epäselvyys asumisesta Imatralla toi miehen yöksi Lappeenrantaan.

Tuija Pauhu

Kuparimurtajalta katkesi terä ja uni yllätti rikospaikalla Lauritsalassa — Poliisin viikonloppuun kuului myös perheväkivaltaa ja omaisuusrikoksia

Kiinteistöpäivystäjä tavoitti nukahtaneen murtomiehen Lauritsalan vanhan terveyskeskuksen kellaritiloista lauantaina iltapäivällä, tiedottaa poliisi. Miehellä oli vieressään katkottuja kupariputkia ja mukanaan akkukäyttöinen katkaisulaikka ja muita työkaluja.

Paikkakuntalainen noin 35-vuotias mies kertoi poliisille homman jääneen kesken, koska koneesta katkesi terä. Poliisi toi vanhan tuttunsa varkauden yrityksestä asemalle.

Kiinteistöpäivystäjä oli mennyt paikalle rakennusten vesiliittymissä ilmenneen vian vuoksi. Katkomisesta olisi voinut tulla huomattavaa vahinkoa, jos vikaa ei olisi nopeasti huomattu.

Poliisi tapasi ennestään tuntemansa miehet kanniskelemasta jätesäkkiä Lappeenrannan keskustassa sunnuntaina yöllä.

Säkissä oli sähkötyökaluja, joiden alkuperää miehet eivät pystyneet oikein luotettavasti kertomaan. Toinen kertoi löytäneensä kalut, toisen mukaan ne olivat hänen omiaan ja asunnostaan mukaansa ottamia.

Poliisi takavarikoi työkalut ja otti noin 30-vuotiaan ja noin 40-vuotiaan miehen kiinni rikoksesta epäiltyinä.

Isän ja täysi-ikäisen pojan välinen riita kärjistyi tappeluksi Lappeenrannassa lauantaiaamuna.

Perheen äiti soitti hätäkeskukseen, kun taistelussa mukana ollut ilma-asetyyppinen kuula-ase laukesi ja kuula osui poikaa jalkaan.

Poliisi takavarikoi aseen ja jatkaa asian tutkintaa pahoinpitelynä. Riitelijät olivat selvinpäin.

Vaimon kertoman mukaan riita johti siihen, että aviomies uhkasi häntä teleskooppipatukalla ja repi hiuksista lauantai-iltana Lappeenrannassa. Kun poliisi tuli paikalle, oli nainen asunnon ulkopuolella vähissä vaatteissa odottelemassa. Hänellä ei ollut vakavia vammoja.

Poliisi otti asunnosta kiinni noin 45-vuotiaan aviomiehen lievästi päihtyneenä. Mies vietiin laittomasta uhkauksesta ja pahoinpitelystä epäiltynä poliisiasemalle.

Paikkakuntalainen noin 35-vuotias nainen kertoi turvautuneensa itseään suojellakseen teräaseeseen asunnossaan Lappeenrannassa sunnuntaina aamuyöllä. Nainen löi veitsellä ulkopaikkakuntalaista noin 45-vuotiasta miestä muutamia kertoja käsivarteen ja soitti sitten hätäkeskukseen.

Mies selvisi lievillä vammoilla. Hän ei halunnut selvittää asiaa poliisille. Nainen otettiin poliisilaitokselle kiinni epäiltynä pahoinpitelystä. Myös mies pääsi loppuyöksi poliisilaitoksen suojiin, koska hän ei asu tapahtumaosoitteessa eikä hänellä ollut paikkaa mihin mennä.

Poliisi pysäytti henkilöauton Lappeenrannassa sunnuntaina aamuyöllä. Sitä ajoi poliisille vanhastaan tuttu noin 35-vuotias mies.

Mies oli jo tätä ennen jäänyt kiinni ajokortitta ajosta 12 kertaa vuoden sisällä. Puoli tuntia myöhemmin sama mies oli taas ratissa, ja siinä vaiheessa poliisi lopetti ajot ottamalla auton avaimet pois.

Asuinpaikasta ei
selvää Imatralla

Aviomies rikkoi oven ja tunkeutui sekavassa tilassa vaimonsa asuntoon Imatralla sunnuntaina aamuyöllä. Nainen pääsi vähissä vaatteissa pakenemaan asunnosta ja soittamaan hätäkeskukseen.

Poliisi otti asunnosta kiinni entuudestaan tuntemansa paikkakuntalaisen noin 40-vuotiaan miehen ja toi hänet Lappeenrantaan poliisiasemalle. Avioparilla on eri käsitys siitä, asuvatko he samassa osoitteessa.

Luetuimmat