Kaakkois-Suomeen roimasti lisää karhulupia: Riistakeskus myönsi 26 lupaa, kun viime vuonna karhuja sai kaataa kymmenen

Suomen riistakeskus perustelee lupamäärän kasvua karhukannan kasvulla. Valtaosa luvista myönnettiin Etelä-Karjalaan.

Timo Seppäläinen

Luonnonvarakeskus arvioi karhukannan kasvaneen viime vuodesta. Arkistokuva.

Suomen riistakeskus on myöntänyt Kaakkois-Suomen alueelle poikkeusluvat 26 karhun metsästämiseen. Lupien määrä on yli kaksinkertainen edellisvuoteen nähden, jolloin poikkeuslupia oli kymmenen.

Luvista valtaosa, eli 20, myönnettiin Koillis-Kymen ja Raja-Kymen alueelle Etelä-Karjalaan.

Koillis-Kymen alueeseen kuuluvat Ruokolahden-Imatran, Rautjärven ja Parikkalan riistanhoitoyhdistysten yhteislupaan ilmoitautuneet metsästysseurat ja -seurueet. Lisäksi alueeseen kuuluu pieniä osia Puumalasta.

Raja-Kymi taas koostuu Joutsenon, Etelä-Saimaan ja Ylämaan riistanhoitoyhdistysten alueilla toimivien seurojen ja seurueiden alueista.

Loput kuusi lupaa myönnettiin Keski-Kymen alueelle, johon kuuluu Lemin-Taipalsaaren, Luumäen ja Savitaipaleen-Suomenniemen lisäksi Kymenlaaksossa toimivien metsästysseurojen ja -seurueiden alueet.

Riistakeskus perustelee lupamäärän kasvua karhukannan kasvulla. Luonnonvarakeskus (Luke) on arvioinut Kaakkois-Suomen alueen karhukannaksi ennen tämän vuoden metsästyskautta 175—190 yli vuoden ikäistä karhua ja alueen pentutuotoksi 55 pentua.

Karhun metsästysaika alkaa elokuun 20. päivä ja päättyy lokakuun lopussa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet