Lauritsalan kasiluokkalaiset tekivät kolme dokumenttielokuvaa — ensi-ilta on Strandissa torstaina

Marleena Liikkanen

Lauritsalan koulun kahdeksasluokkalaiset Jenny Kokki, Netta Karjalainen ja Roope Kalanen sekä eturivin Nelli Virtanen ja Maiju Kainlauri tekivät työryhmineen kolme lyhytelokuvaa.

Dokumenttielokuva vaatii vain neljä minuuttia, mutta sen tekeminen vaatii tunteja. Tämän tietävät nyt Lauritsalan koulun kahdeksasluokkalaiset, jotka ovat tehneet kolme dokumenttielokuvaa. Torstaina ne esitetään Lappeenrannan Finnkino Strandissa oikealle yleisölle.

Jännittää, myöntää Nelli Virtanen. Hän suunnitteli, kuvasi ja editoi ryhmänsä kanssa elokuvan, jossa pohditaan maaseutua ja kaupunkia.

Toinen Lauritsalan koulun ryhmä pohti elokuvassaan puhelimen asemaa ihmisen arjessa. Kolmas ryhmä halusi tehdä elokuvan satavuotiaasta Suomesta, mutta huomasi aiheen liian laajaksi. Näkökulma kiteytyi turistimatkaksi kotikaupunkiin.

Lauritsalan kasiluokkalaisten dokumenttielokuvat valmistuivat Dokkino-verstaassa. Näitä verstaita pidettiin koko maassa 18 maakunnassa viime syksynä.

Koululaiset kuvasivat dokumenteissaan omaa arkeaan ja yhdessäoloa kuten koulutyötä ja harrastuksia sekä sosiaalisen median käyttöä, mutta myös raskaita aiheita kuten koulukiusaamista, syrjintää ja stressiä.

— Elokuvista löytyy valtavasti positiivista asennetta: yhdessä tekemistä ja toisen asemaan asettumista ja sitä, kuinka kannustaminen auttaa eteenpäin, kertoo Dokkino-tuottaja Eero Nurmi.

Dokkino-verstaissa valmistuneita elokuvia esitetään ympäri maata tammikuussa alkaneilla kiertueilla. Lappeenrannassa esitetään Lauritsalan koululaisten elokuvat ja valikoima muiden paikkakuntien tuotoksia Strand-elokuvateatterissa torstaina 9. helmikuuta.

Ennakkoilmoittautuminen näytökseen on päättynyt.

Leena Sallinen

Sari Pullinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat