Nuorehko mies varasti iäkkäältä naiselta käsilaukun Lappeenrannassa — Varas ajoi pyörällä naisen takaa ja sieppasi laukun hänen kädestään

Samantyyppisiä käsilaukkuvarkauksia on sattunut Lappeenrannassa useita. Toukokuussa poliisi sai kiinni vuonna 1997 syntyneen lappeenrantalaismiehen, joka tunnusti siepanneensa kaksi käsilaukkua eri henkilöiltä.

Heidi veijalainen

Samantyyppisiä käsilaukun sieppauksia on tapahtunut viime aikoina useita. Arkistokuva.
Samantyyppisiä käsilaukun sieppauksia on tapahtunut viime aikoina useita. Arkistokuva.

Nuorehko mies varasti iäkkäältä naiselta käsilaukun keskiviikkona aamupäivällä Lappeenrannassa Urheilukadulla. Poliisi tutkii tapausta varkautena.

Varas ajoi pyörällä naisen takaa ja sieppasi laukun tämän kädestä. Laukku oli punainen.

Sieppauksen jälkeen mies oli jatkanut pyörällä matkaa Koulukadun suuntaan.

Poliisilla on tällä hetkellä tutkinnassa myös muita samankaltaisia tapauksia.

— Aina silloin tällöin nimenomaan vanhuksilta viedään käsilaukkuja, tämä ei ole olleenkaan ensimmäinen tapaus, tutkinnanjohtaja Ilkka Vainikka toteaa.

Poliisi kaipaa vihjeitä keskiviikon tapauksesta puhelinnumeroon 0295414559.

Viimeeksi toukokuussa Etelä-Saimaa uutisoi, että Lappeenrannassa otettiin kiinni nuori mies epäiltynä kahdesta käsilaukun sieppaamisesta.

Ensimmäisessä tapauksessa nuori mies oli ajanut polkupyörällä ja siepannut laukun iäkkään naisen kädestä Kiviharjunkadulla. Nainen oli seurannut pakoon juossutta miestä, joka kaatui seuraavassa risteyksessä. Nainen ja sivulliset saivat miehen kiinni ja laukku palautui omistajalleen.

Poliisi otti tapauksesta kiinni 1997 syntyneen lappeenrantalaismiehen.

Toinen tapaus sattui muutamaa päivää aiemmin. Nuori mies ajoi polkupyörällä ja sieppasi laukun iäkkään naisen kädestä. Nainen oli kaatunut ja loukannut itsensä.

Sama mies tunnusti molemmat käsilaukkujen sieppaamiset.

Poliisi aloitti tapauksista esitutkinnan, jonka jälkeen asia etenee syyteharkinnan kautta käräjille.

Vainikka ei kommentoi, liittyvätkö tapaukset toisiinsa, eikä myös sitä, liittyvätkö ne muutaman vuoden takaisiin käsilaukkuvarkauksiin.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi kesäkuussa 2016 31-vuotiaan käsilaukkuja varastaneen lappeenrantalaismiehen seitsemän kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Vuotta aiemmin sama mies tuomittiin 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen 14 varkaudesta. Maaliskuussa 2016 mies tuomittiin viidestä varkaudesta, maksuvälinepetoksesta, lievästä petoksesta, näpistyksestä ja vammantuottamuksesta vankeusrangaistukseen, joka muutettiin yhdyskuntapalveluksi.

Myös tätä aiemmin Lappeenrantaa ovat koetelleet useat käsilaukkuvarkaudet.

Juttua muokattu 19. heinäkuuta klo 11.17: Lisätty aiemmat tapaukset

Juttua muokattu 19. heinäkuuta klo 11.51: Lisätty poliisin puhelinnumero