Taipalsaaren valtuusto hyväksyi tilinpäätöksen — enemmän kysymyksiä heräsi lämpövoimalaitoksen antolainasta

Tilinpäätöksestä ei keskusteltu eikä puolentoista tunnin mittaisessa kokouksessa äänestetty kertaakaan. Katso uuden kunnanhallituksen kokoonpano.

Marleena Liikkanen

Keskustan Jarmo Turunen valittiin keskiviikkona Taipalsaaren kunnanhallituksen uudeksi puheenjohtajaksi.
Keskustan Jarmo Turunen valittiin keskiviikkona Taipalsaaren kunnanhallituksen uudeksi puheenjohtajaksi.

Taloudenpidosta on keskusteltu Taipalsaarella läkähdyksiin asti. Ehkä juuri siksi vuoden 2018 tilinpäätös hyväksyttiin kunnanvaltuustossa ilman keskustelua.

Ryhmäpuheenvuoroissa toki todettiin taloudelliset haasteet ja edellytettiin yksimielisyyttä. Puolustettavana ei ole mikään yksittäinen kyläkulma vaan koko Taipalsaaren kunta.

— Sopeuttamisohjelmassa onnistuminen on elintärkeää itsenäisen kunnan jatkuvuuden kannalta, väistynyt kunnanhallituksen puheenjohtaja Taisto Pitkänen (kesk.) tähdensi.

200 000 euron lisäys Taipalsaaren Lämpövoima Oy:n omaan pääomaan herätti kysymyksiä antolainan takaisinmaksuaikataulusta. Sopimustekstin muotoilu ja takaisin maksettavan summan vuotuinen määrä jätettiin lopulta kunnanhallituksen arvioitavaksi.

Kunnanhallituksen kokoonpano

Taipalsaaren kunnanhallitukseen valittiin jäsenet tulevalle kaksivuotiskaudelle. Hallituksen toimikausi päättyy toukokuun 2021 lopussa.

Keskustan kunnanhallituksessa edustavat Arja-Liisa Westinen (varalla Sanna Kolhonen), Juho Heikka (Tommi Kukkonen) ja Jarmo Turunen (Ilpo Kolhonen).

Taipalsaari-liikkeen edustajia ovat Mari Hulkkonen (Sari Kangasmäki) ja Pekka Wallén (Harri Nenonen).

Kunnanhallituksen kokoomuslainen jäsen on IIkko B. Voipio (Anne Heiskanen) ja demarijäsen Elma Mikkola ( Rauno Kankkunen).

Kunnanhallituksen puheenjohtajana toimii Jarmo Turunen. Ensimmäinen varapuheenjohtaja on Mari Hulkkonen ja toinen varapuheenjohtaja Iikko B. Voipio.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut