Saimaan kanavaan karanneet talvirenkaat pääsivät kotiin — Kaksi kappaletta lappeenrantalaisen Tiia Lintusen talvirenkaita pomppi maanantaina kanavaan, pelastuslaitos kävi noukkimassa

Sulkumestari Pauli Tyrisevä kertoo, että Saimaan kanavaan harvemmin putoaa mitään sinne kuulumatonta.

Kaksi kappaletta lappeenrantalaisen Tiia Lintusen autonrenkaita päätyi Saimaan kanavaan maanantaina. Kuvituskuva.
Kaksi kappaletta lappeenrantalaisen Tiia Lintusen autonrenkaita päätyi Saimaan kanavaan maanantaina. Kuvituskuva.

Lappeenrantalaisen Tiia Lintusen Saimaan kanavaan pudonneet talvirenkaat on saatu noukittua ylös kanavasta. Lintunen jakoi Facebookin Lappeenranta-ryhmän päivityksessä tiedon siitä, että kaksi kanavaan pudonnutta autonrengasta on saatu pelastettua Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen avustuksella.
— Kiitos kaikille kanssaelämisestä ja vinkeistä, Lintunen toteaa päivityksessä.

Tapahtumat saivat alkunsa maanantaina alkuillasta ennen kello viittä. Kanavansuulla asuvan Lintusen autonrenkaat olivat auton takakontissa niiden käytyä huollossa. Lintusen ystävä oli unohtanut, että renkaat olivat takakontissa ja avasi auton takakontin.

Ystävällä oli kädet täynnä tavaraa, eikä hän pystynyt estämään, kun renkaat vyöryivät takakontista ulos. Renkaista kaksi pomppi jyrkkää alamäkeä pitkin kanavaan.
— Ystäväni juoksi renkaiden perään ja yritti estää niiden karkaamisen, Lintula selittää.

Hän itse oli sisällä talossa tapahtumahetkellä. Lintusen mukaan sen jälkeen ystävän kanssa käytiin aika epäuskoinen keskustelu.
— Ystäväni kertoi, että renkaat ovat kanavassa. Aluksi en uskonut ja luulin, että hän huijaa, mutta siellä ne todella olivat.

Renkaat olivat niin kaukana, etteivät he yltäneet niitä nostamaan.
— Kanavan laita on myös aika jyrkkä ja renkaat painavia, joten tuskin olisimme niitä saaneet edes nostettua.

Lintunen soitti asiasta hätäkeskukseen, koska kanavassa liikkuu yhä veneilijöitä.
Lintusen mukaan renkaat lähtivät kellumaan kauemmaksi kotirannasta, mutta ne tulivat myöhemmin takaisin päin.

Suhteellisen harvinaista

Sulkumestari Pauli Tyrisevä Mälkiän kaukokäyttökeskukselta kertoo, että Saimaan kanavaan harvemmin tippuu mitään sinne kuulumatonta.
— Aika harvinainen tapaus tämä sinällään on. Ei sinne vahingossa juurikaan mitään tipu, tai en ole ainakaan itse kuullut vastaavista, Tyrisevä sanoo.

Henkilöauton renkaat ovat hänen mukaansa kuitenkin niin pieni esine, ettei niiden pitäisi aiheuttaa ongelmia laivaliikenteelle.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kommentoidut