Myrskytuhot jäämässä vähiin Etelä-Karjalassa – Tehtävät enimmäkseen kaatuneiden puiden raivaamista

Kai Skyttä

Myrskytuhot jäämässä vähiin Etelä-Karjalassa – Tehtävät enimmäkseen kaatuneiden puiden raivaamista

Itäistä Suomea tiistaina riepotelleen myrskyn aiheuttamat tuhot ovat jäämässä Etelä-Karjalassa suhteellisen vähäisiksi.

Päivystävä päällikkö Jukka Valtoaho Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kertoo, että illan hälytystehtävät ovat olleet lähinnä linjoille ja teille kaatuneiden puiden raivaamista.

Pelastuslaitos on raivannut myös yksittäisiä rakennuksen päälle kaatumaisillaan olleita puita.

– Hätäkeskuksen kautta tehtäviä on tullut arviolta kuusikymmentä, mutta se ei ole koko totuus. Yksiköt löytävät uusia tielle kaatuneita puita matkalla tehtävältä toiselle, kertoo Valtoaho.

Myrskyn aiheuttamat vauriot rajoittuvat Valtoahon mukaan lähinnä alueellisiin sähkökatkoihin. Hänellä ei ole tiedossaan rankkasateesta aiheutuneita vesivahinkoja tai tulvia.

Valtoaho arvioi, että raivattavista kohteista tulee hätäilmoituksia vielä huomiseen saakka, kun vahinkojen laajuus selviää tarkemmin.

Sähköt poikki enimmillään yli 4000 taloudesta

Lappeenrannan Energiaverkkojen keskeytyskartasta selviää, että ennen iltakymmentä sähköt olivat poikki hieman yli 1100 asiakkaalta.

Määrällisesti eniten sähköttömiä talouksia oli illalla Savitaipaleella, yhteensä 724. Se merkitsee noin 19 prosentin osuutta asiakkaista kunnassa.

Lappeenrannassa sähköt olivat myöhään illalla poikki 172 taloudesta. Sähköttömät taloudet sijaitsevat pääosin Ylämaalla ja Korkea-ahossa.

Laajimmillaan katkot olivat puolen seitsemän aikaan illalla. Sähköttä oli tuolloin 4367 taloutta.

Uusimmat uutiset