Lemin kunnanjohtaja Jussi Stoor irtisanoutui ehdollisesti

Marleena Liikkanen

Lemin kunnanjohtaja Jussi Stoor.
Lemin kunnanjohtaja Jussi Stoor.

Lemin kunnanhallitus käsitteli kokouksessaan maanantaina kunnanjohtaja Jussi Stoorin samana päivänä jättämän johtajasopimukseensa perustuvan ehdollisen irtisanoutumisen tehtävistään, mikäli todetaan ettei hän nauti virassaan valtuuston luottamusta.

Kunnanjohtajan johtajasopimuksen mukaan ”Jos kunnan ja kunnanjohtajan välillä syntyy laaja erimielisyys ja se johtaa luottamuspulaan, menetellään seuraavasti: Luottamuspulan syntyminen arvioidaan kunnanvaltuuston päätöksellä. Luottamuspula todetaan tarvittaessa äänestämällä. Luottamuspulan toteaminen vaatii yksinkertaisen enemmistön. Todetun luottamuspulan takia kunnanjohtajalla on oikeus erokorvaukseen edellyttäen, että hän itse irtisanoutuu tehtävästään. Erokorvaukseen sisältyy irtisanomisajan palkka.”

Kunnanjohtajan ehdolliseen irtisanoutumiseen perustuen kunnanhallitus päätti esittää edelleen kunnanvaltuustolle, että valtuusto suorittaa luottamusäänestyksen, jolla selvitetään nauttiiko kunnanjohtaja kunnanvaltuuston luottamusta ja voiko hän jatkaa virkansa hoitamista

Kunnanvaltuusto kokoontuu 1.4. päättämään asiasta. Kunnanjohtajan sijaisena kunnanjohtajan ollessa poissa tai esteellinen toimii talous- ja hallintojohtaja, kunnanhallitus tiedotti.

Lemin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Veli-Pekka Okko kertoi, että luottamushenkilöiden ja kunnanjohtajan välille on pitemmän ajan kuluessa syntynyt luottamuspulaa, joka on johtanut nyt syntyneeseen tilanteeseen. Etelä-Saimaa ei tavoittanut Stooria maanantai-iltana.