Kimmo Jarva: Rahat maakunta-areenaan kiven alla

Maakunta-areenan mahdolliseksi sijoituspaikaksi esiteltiin keskiviikkona seitsemän vaihtoehtoa. Yksi niistä on Airikanpuisto Family-centerin naapurissa Hyrymäessä.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan mukaan Etelä-Karjalan maakunta-areenahankkeen rahoitus on vielä täysin auki.

— Valtuusto tietysti tekee linjaukset rahoituksesta, mutta investointirahaa ei tällä hetkellä ole näköpiirissä. Rahoitus on kiven alla, eikä sitä helposti löydy. Investoinnin lisäksi tulevat vielä vuotuiset käyttömenot.

Maakunta-areenan merkitystä Jarva pitää kuitenkin alueelle tärkeänä.

— Kyllähän urheilu on tärkeää ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa, ja siihen pitää panostaa niin kuin on aiemminkin panostettu.

Areenan sijoittaminen Ikean tontille on Jarvan mukaan yksi vaihtoehto muiden joukossa.

— Ikea on tehnyt sijaintipaikasta arviointeja, joiden mukaan asiakasvirroista voisivat hyötyä sekä liikkeet että urheilu- ja vapaa-aikakeskuksen palvelut.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.