Perussuomalaisilta iso lista ehdokkaita eri vaaleihin, Jani Mäkelä on mukana maakuntavaaleissa ja eduskuntavaaleissa

Etelä-Karjalassa 28 perussuomalaista mukana maakuntavaaleissa.

Mika Strandén

Lappeenrantalainen kansanedustaja Jani Mäkelä tavoittelee paikkaa eduskunnassa ja tulevassa maakuntavaltuustossa.
Lappeenrantalainen kansanedustaja Jani Mäkelä tavoittelee paikkaa eduskunnassa ja tulevassa maakuntavaltuustossa.

Kansanedustaja Jani Mäkelä on perussuomalaisten ensimmäinen Kaakkois-Suomen vaalipiirin eduskuntavaaliehdokas.
Viikonvaihteessa Imatralla kokoustanut perussuomalaisten Kymen piiri asetti Mäkelän ehdolle keväällä 2019 pidettäviin eduskuntavaaleihin. Mäkelä on mukana myös perussuomalaisten maakuntavaaliehdokkaiden listalla. Maakuntavaalit pidetään näillä näkymin syksyllä 2018, jos eduskunta pääsee sopuun sote- ja maakuntauudistuksesta. Maakuntavaaleja on väläytelty myös eduskuntavaalien yhteyteen, sillä eduskunnassa parhaillaan sote- ja maakuntauudistukseen liittyvä lainsäädäntö etenee hitaasti valiokunnissa.
Mäkelän ohella Etelä-Karjalan maakuntavaaliin lähtee 28 perussuomalaista ehdokasta. Lappeenrannasta ehdokkaita on 17: Juha Turkia, Sanna Merta, Vesa Riihelä, Raimo Väisänen, Ilpo Heltimoinen, Jani Mäkelä, Päivi Levelä, Harri Levelä, Jari Nalli, Ari Ruotsalainen, Markku Papinniemi, Hannes Ruokokoski, Sami Behm, Timo Laitinen, Ari Hooman, Kai Karhukorpi ja Ville Härkönen.
Imatralta ehdolle asettuivat Joni Salmi ja Jani Järviö. Luumäeltä ehdolla ovat Juha Rantakaulio ja Sami Karvanen. Savitaipaleelta ehdolle asettuivat Maija Saimalahti ja Juhani Kylliäinen. Ruokolahdelta ehdolla ovat Kari Kattainen ja Helena Liukka. Rautjärveltä ehdolla ovat Teppo Nygren, Juha Poutanen ja Päivi Sivenius.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet