Lappeenrantalaisella teollisuusalueella ammuskeltiin voimakkaalla aseella perjantai-iltana — "Ei ole sellaista tietoa, että laukauksia olisi osunut ihmiseen"

Harri Teitto

Poliisi tutkii lappeenrantalaisella teollisuusalueella tapahtunutta ammuskelua. Arkistokuva.
Poliisi tutkii lappeenrantalaisella teollisuusalueella tapahtunutta ammuskelua. Arkistokuva.

Lappeenrannassa olevalla teollisuusalueella ammuskeltiin myöhään perjantai-iltana viime viikolla. Poliisin mukaan perjantaina iltakymmenen ja puolenyön välisenä aikana Myllymäen ja Karhuvuoren välisellä alueella olevalla teollisuusalueella tapahtuneessa ammuskelussa ammuttiin noin kymmenen laukausta voimakkaalla aseella. Kaakkois-Suomen poliisi on aloittanut asiassa esitutkinnan.

Rikoskomisario Marko Heinonen ei tutkinnan tässä vaiheessa halua tarkemmin yksilöidä teollisuusaluetta, jolla ammuskelu on tapahtunut. Myös rikosnimike on vielä epäselvä. Se tarkentuu tutkinnan edetessä. Laukausten kohteesta ei ole vielä tietoa.

— Esitutkinta on siltä osin vielä alkuvaiheessa, mutta ei ole sellaista tietoa, että laukauksia olisi osunut ihmiseen, Heinonen sanoo.

— Lähtökohtaisesti, kun teollisuusalueella ammuskellaan, on kyse vähintään vaaran aiheuttamisesta. Jos ammutaan kohti, vaaran aiheuttaminen muuttuu tapon tai murhan yritykseksi. Nyt ollaan vielä liikkeellä vaaran aiheuttamisella.

Heinonen kertoo, että poliisilla ei vielä ole varmaa tietoa, minkälainen ase on ollut kyseessä. Asian analysointi on kesken, mutta esitutkinnassa on kuitenkin selvinnyt jotain. Tietoa on saatu muun muassa aseesta lähteneestä äänestä.

— Tämän hetken tietojen mukaan kyseessä on ollut joku muu kuin käsiase.

Tieto ammuskeluista tuli poliisille toiseen esitutkintakokonaisuuteen liittyvän tutkinnan yhteydessä. Poliisi ei ole vielä tehnyt kiinniottoja tapaukseen liittyen.

Poliisi etsii tapaukseen liittyen tummaa henkilöautoa, jonka on mahdollisesti nähty poistuvan paikalta tapahtuma-aikaan. Poliisi kaipaa yleisön havaintoja tapahtumaan, ajoneuvoon tai paikalla nähtyihin ihmisiin liittyen.

— Kaipaamme havaintoja, jos joku on kuullut laukauksia tuolla alueella ja nähnyt siellä liikkuvan henkilöitä, jotka voisivat olla yhdistettävissä tapaukseen.

Havainnoista voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 050 4479574.