Imatran Kukkurilan alasajon aikataulu venyy: Osasto 3 kiinni vasta ensi vuonna

Kukkurila voisi sulkeutua 2020, arvioi vt. terveys- ja vanhuspalvelujen johtaja Taina Jaako Eksotesta. Päätöksiä asiasta ei vielä ole.
Kukkurila voisi sulkeutua 2020, arvioi vt. terveys- ja vanhuspalvelujen johtaja Taina Jaako Eksotesta. Päätöksiä asiasta ei vielä ole.

Vanhainkotina Imatralla tunnetun Kukkurilan alasajon aloitus siirtyy noin puolella vuodella eteenpäin.

Alun perin osasto 3 piti sulkea tämän syksyn aikana.

Nyt tähtäin on alkuvuodessa 2018, kertoo vt. terveys- ja vanhuspalvelujen johtaja Taina Jaako Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksotesta.

— Syynä on se, että osasto 3:n paikkoja tarvitaan toistaiseksi, Jaako kertoo.

Kukkurila on vanhusten pitkäaikaishoidon yksikkö, jossa on vuodeosastojen lisäksi tehostettua palveluasumista. Eksote luopuu Kukkurilasta pitkällä tähtäimellä kokonaan. Aikaisintaan tämä voisi tapahtua 2020, arvioi Jaako.

Ensimmäisenä suljetaan osastot 3 ja 2.

— Syynä on Kukkurilan sijainti ja kunto. Vaikka siellä on tehty remonttia, rakennus ei vastaa nykyajan asumisen tarpeita, Jaako sanoo.

Osasto 3:lla on käytössä tällä hetkellä 34 paikkaa. Saman verran paikkoja on osasto 2:lla.

Jatkoajalla helpotetaan vanhusten ympärivuorokautisen hoidon jonojen purkamista. Tällä hetkellä paikkaa jonottaa viisi vanhusta Imatralla.

Jaakon mukaan jonot olisi voitu purkaa muutenkin, mutta Eksoten hallitus halusi hidastaa Kukkurilan alasajon aloitusta. Näin saadaan lisäaikaa korvaavien paikkojen järjestämiseen sekä kotihoidon ja muun muassa kotikuntoutuksen kehittämiseen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.