Joutsenossa seurattiin maanantaina sudenomaista eläintä, joka oli todennäköisesti koira – Pari viikkoa sitten alueella nähty susi on siirtynyt Nuijamaan suunnalle

Eläin ei tiettävästi aiheuttanut kenellekään vaaraa. Koirasta ilmoitettiin sekä poliisille että riistanhoitoyhdistykseen.

Mika Saalasti

Joutsenon riistanhoitoyhdistys sai maanantaina useita ilmoituksia ja kuvia tästä koiraeläimestä.
Joutsenon riistanhoitoyhdistys sai maanantaina useita ilmoituksia ja kuvia tästä koiraeläimestä.

Joutsenossa liikkui pääsiäismaanantaina koiraeläin. Ilmoituksia eläimen liikkeistä tuli myös Joutsenon riistanhoitoyhdistykseen.

Tassunjälkien ja kuvien perusteella on todennäköistä, että eläin oli koira, Joutsenon riistanhoitoyhdistyksen tominnanohjaaja Jussi Hynninen sanoo.

– Kävin itse mittaamassa jäljet Alapappilantien luona. Ilmoittaja näytti, mistä eläin tuli. Siinä kohtaa oli 37 metriä lähimpään taloon.

Ensimmäiset näköhavainnot koirasta saatiin Anolasta Penttiläntieltä. Koira jatkoi matkaansa peltoaukean yli kohti Savelaa. Eläin oli käynyt vanhainkodin lähellä, tonkinut jossain pihassa kompostia ja suunnannut kirkonkylälle kohti Saimaantietä. Eläin nähtiin myös Metsä Fibren tehtaan alueella.

Joutsenon alueella liikkunut koira on sudenomainen ja saattaa olla Venäjältä tullut villikoira tai joltakin karannut lemmikki.

– Seurasimme sitä eilen pitkin päivää. Siitä tuli paljon ilmoituksia ympäri kylää. Mittailimme jälkiä. Se on hyvin sudenomainen ja takkuturkkinen, hoitamattoman näköinen villikoira tai karkuri jostain. Susi se ei todennäköisesti ole, Hynninen toteaa.

Eläimestä ilmoitettiin myös Kaakkois-Suomen poliisille. Joutsenon riistanhoitoyhdistykselle ei ole tullut tietoa, että kyseinen eläin olisi aiheuttanut kenellekään varsinaista vaaraa.

Pari viikkoa sitten tehtaanportilla kuvattiin susi

Pari viikkoa sitten Joutseno lehti uutisoi, että Joutsenon ja Imatran alueella liikkui susi. Se kulki Kuurmanpohjan kautta Imatralle Mansikkalaan, Karhumäelle ja sieltä Joutsenon Rauhaan ja Pellisenrantaan.

Susi tallentui myös Metsä Fibren tehtaanportin kameraan. Punnankylän kautta kuljettuaan susi ylitti Saimaan kanavan uimalla. Se nähtiin Nuijamaalla Metsä-Kansolassa.

Eläin oli todistetusti susi.

– Se liikkuu edelleen Kivisaaren ja Nuijamaan alueella, Hynninen kertoo.