Lipsasen valmentaja Petri Ruotsalainen Puolasta: ”Simo teki suomalaista urheiluhistoriaa”

Simo Lipsasen hopeamitali ja Suomen ennätys toivat tunnemyrskyn myös hänen valmentajalleen Petri Ruotsalaiselle. Ruotsalainen kertoi puhelimitse Puolasta olevansa huikeilla fiiliksillä, kun kaksi Lipsasen suurta tavoitetta toteutui yhdessä kisassa: 22-vuotiaiden EM-mitali ja Suomen ennätys.

— Kaksi vuotta sitten Tallinnassa Simon kanssa sovimme, että näistä kisoista tulemme mitalin kanssa kotia. Tämä päivä on ollut Simon seinällä siitä asti. Enää ei tarvitse arvailla, milloin 17 metriä menee rikki.

— Simo teki suomalaista urheiluhistoriaa. Vanhin Suomen ennätys kumoon viimeinkin. Moni on kokeillut sen ylittämistä.

— Näistä hetkistä pitää nauttia. Tämä on once in a lifetime -hetki. Tai siis toivottavasti ei ole.

Mitä se kertoo urheilijasta, että hän pystyy elämänsä parhaaseen suoritukseen arvokisafinaalissa?

— Se kertoo henkisistä ominaisuuksista. Simo kestää tämän paineen, joka täälläkin on nyt saatu. Nimenomaan yläkerrassahan näitä ratkotaan viime kädessä. Huippuvireen pitää osua kohdalleen oikealle päivälle. Se näytti nyt onnistuneen.

— Sanoin Simolle ennen viidettä hyppyä, että hyppää pommi viidennellä niin saadaan vähän luuta kurkkuun kuudennelle kierrokselle.

Tulokset eivät tipahda taivaalta, vaan olette tehneet yhdessä vuosikaudet paljon töitä niiden eteen. Minkälainen taival tämä on toistaiseksi ollut?

— Antoisa. Olen saanut touhuta hienon kaverin kanssa. Koko ajan olen nähnyt, että hän on lahjakas. Ehkä ihan alussa en sentään ollut sanomassa, että tässä on tuleva Suomen ennätysmies. Matkan varrella olen kuitenkin alkanut nähdä, että kaikki on hänelle mahdollista. Vieläkään ei ole ylärajaa näkynyt.

Minkälaisena näet Simon tulevaisuuden kolmiloikkaajana tästä eteenpäin?

— Pelkästään positiivisena. Jos loukkaantumisia ei tule, kehittymisvaraa on fysiikkapuolella vielä aika paljonkin. Uskoisin, että hänellä on edessään pitkä ura, positiivinen sellainen.

Anssi Silvennoinen

Anssi Silvennoinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.