Kaksi miestä kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen Imatran helmikuisesta maksuvälinepetoksesta, kolmannelle miehelle ehdollinen kuuden kuukauden rangaistus

Syytettynä oli kaikkiaan seitsemän henkilöä, joista neljän syytteet hylättiin. Tuomitut miehet velvoitetaan korvaamaan yhteensä 34 000 euroa.

Hannu Ojala

Rikoksen uhri menehtyi pian rikosten jälkeen, ja asianomistajana jutussa oli uhrin kuolinpesä.
Rikoksen uhri menehtyi pian rikosten jälkeen, ja asianomistajana jutussa oli uhrin kuolinpesä.

Imatralaismiehen tililtä putsattiin helmikuussa automaattinostoilla sekä mobiilisiirroilla yhden viikonlopun aikana yhteensä 36 000 euroa.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus antoi keskiviikkona päätöksensä asiassa. Rikoksen uhri menehtyi pian rikosten jälkeen, ja asianomistajana jutussa oli uhrin kuolinpesä.

Syytettynä oli kaikkiaan seitsemän henkilöä, mutta neljän syytteet hylättiin.

Kaksi miehistä tuomittiin kuuden kuukauden vankeuteen törkeästä maksuvälinepetoksesta. Toisen rangaistus on ehdollinen. Toinen miehistä velvoitetaan korvaamaan kuolinpesälle rikoksella aiheuttamansa vahinko 1 500 euroa korkoineen. Toinen miehistä velvoitetaan korvaamaan kuolinpesälle rikoksella aiheuttamansa vahinko, joka on 12 560 euroa.

Kolmas mies tuomittiin kuuden kuukauden vankeuteen avunannosta törkeään maksuvälinepetokseen. Hänet velvoitetaan korvaamaan toisen syytetyn kanssa yhteisvastuullisesti kuolinpesälle heidän rikoksella aiheuttamansa vahinko, joka on 20 000 euroa.

Syytettynä oli myös neljä muuta henkilöä törkeästä maksuvälinepetoksesta, rahanpesusta sekä rahanpesurikkomuksesta. Nämä syytteet hylättiin käräjäoikeudessa.

Tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia.

Rahan siirroissa monta osallista

Tapahtumat saivat alkunsa, kun 27- ja 20-vuotias mies lyöttäytyivät ravintolassa 45-vuotiaan seuraan. Miehistä vanhempi sai urkittua uhrin pankkikortin tunnusluvun. Myöhemmin hän käytti omine lupineen miehen pankkikorttia, ja nosti tämän tililtä kuudella nostolla yhteensä 3 000 euroa käteistä rahaa.

Tapahtumailtana 20-vuotias mies oli siirtänyt uhrin puhelimella hänen tililtään omalle tililleen siirtokulut huomioiden yhteensä 12 560 euroa.

Seuraavana päivänä tapahtumat jatkuivat, kun 27-vuotias mies sai uhrin puhelimen haltuunsa, ja siirsi sillä tuttunsa tilille 20 000 euroa. Miehellä itsellään ei ollut pankkitiliä, ja hän halusi välttää kiinnijäämisen.

Rahat siirtyivät 35-vuotiaan miehen tilille. Hänen oli määrä nostaa ja palauttaa rahat 27-vuotiaalle miehelle, mutta koska hänellä oli päiväkohtainen nostorajoitus, se ei onnistunut.

Tässä vaiheessa hän siirsi rahoja muille tahoille, jotka nostivat ne käteiseksi, ja palauttivat 35-vuotiaalle miehelle. Lopulta kun kaikki rahat oli nostettu, hän palautti ne 27-vuotiaalle miehelle, ja sai itse siirrosta 3 000—3 500 euron palkkion.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut