Yksimielisesti ja puheitta valittu Eksoten tuleva toimitusjohtaja Timo Saksela kiitti valtuustoa luottamuksesta ja paljasti lähettäneensä työhakemuksen viime tipassa kello 22.15

"Vähän jännitin matkalla, mutta tänne kannatti tulla tänään", kertoi Saksela.

Kannatti tulla tänne tänään, sanoi Eksoten toimitusjohtajaksi valittu Timo Saksela. Eksoten valtuusto kokoontui keskiviikkona Holiday Club Saimaassa.
Kannatti tulla tänne tänään, sanoi Eksoten toimitusjohtajaksi valittu Timo Saksela. Eksoten valtuusto kokoontui keskiviikkona Holiday Club Saimaassa.

Timo Saksela (51) valittiin keskiviikkona odotetusti Eksoten toimitusjohtajaksi. Eksoten valtuusto oli hallituksen tapaan yksimielinen eikä käyttänyt asiasta yhtään puheenvuoroa.

— Kiitän luottamuksesta. Vähän jännitin matkalla, mutta tänne kannatti tulla tänään, sanoi Saksela tuoreeltaan valinnan jälkeen.

Valtuuston puheenjohtaja Taina Lonka (kesk.) toivotti Sakselan tervetulleeksi Etelä-Karjalaan ja onnea vaativaan työhön. Lonka ojensi kukat niin Sakselalle kuin väistyvälle toimitusjohtajalle Pentti Itkosellekin.

 En säikähtänyt ja olen edelleen innostunut. Mielestäni valtuusto käsitteli asioita hyvin ja rakentavassa hengessä. — Timo Saksela

Saksela kertoi valtuustolle, kuinka hän oli jättänyt työhakemuksen vasta viimeisenä hakupäivänä kello 22.15.

— Kun vaimo sanoi, että laita vaan, niin painoin enteriä. En silloin arvannut, että tässä olisin. Tiedän, että haasteita on.

Synlabin operatiivisena johtajana nyt toimiva Saksela ottaa työn vastaan heinäkuun lopussa. Saksela on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Pentti Itkonen perehdyttää seuraajaansa vielä elokuun alussa.

Valtuuston madonluvut eivät säikäyttäneet

Saksela oli kuunteluoppilaana Eksoten tilinpäätösvaltuustossa Rauhan Holiday Clubissa. Valtuusto kävi läpi kriittisen arviointikertomuksen, alijäämät, lääkäripulat ja kotihoidon kriisit. Miltä madonluvut kuulostivat?.

— En säikähtänyt ja olen edelleen innostunut. Mielestäni valtuusto käsitteli asioita hyvin ja rakentavassa hengessä. Uskon siihen, että asiat edistyvät ja menevät eteenpäin.

Lääkäripula tuli esiin monissa puheenvuoroissa.

— Rekrytointiongelma on iso, mutta sitä se on muuallakin ja jopa privaattipuolella. Tässä riittää tehtävää.

Valtuutettu Ilpo Hakula (kok.) totesi, että Eksotessa hekumoidaan laajan päivystyksen sairaalalla. Mutta onko siihen mitään realismia tällä väestöpohjalla, kysyi Hakula.

Sakselasta on hyvä, että tämäkin asia nousi esille ja että siitä keskustellaan.

— En kuitenkaan näe, että laaja päivystys ei voisi onnistua.

Asunto ja työpaikka vaimolle haussa

Saksela kertoo hakevansa ainakin nyt alkuun vuokra-asuntoa Etelä-Karjalasta. Puolisollekin pitäisi löytyä työpaikka. Nykyisen asunnon myynnistä on annettu toimeksianto kiinteistövälittäjälle.

— Olen saanut jo monta vinkkiä hyvistä asuinpaikoista täällä, kertoo Saksela.

Saksela hyppäsi loppuiltapäivästä junaan ja kotimatkalle.

— Huomenna matkustamme perheen kanssa Kreikkaan. Matka oli varattu jo helmikuussa.

Aiemmassa Etelä-Saimaan haatatelussa Saksela luonnehti itseään erinomaisen hyväksi kuuntelijaksi ja vahvasti asioita toimeenpanevaksi johtajaksi.

— Haluan aina varmistaa, että asiat, joita suunnitellaan, tulevat myös tehdyksi.

Synlabin lisäksi Saksela on toiminut johtotehtävissä Mehiläisessä ja Terveystalossa.

Juttua muokattu ja täydennetty Sakselan kommenteilla kello 17.40