Sosiaali- ja potilasasiamiehen saamien yhteydenottojen määrä kasvoi — laitoshoitoa koskevien yhteydenottojen määrä yli kaksinkertaistui Eksotessa

Inka Nordlund

Sosiaali- ja potilasasiamiehen saamien yhteydenottojen määrä on kasvanut viime vuonna. Kuvassa Etelä-Karjalan keskussairaala Lappeenrannassa.
Sosiaali- ja potilasasiamiehen saamien yhteydenottojen määrä on kasvanut viime vuonna. Kuvassa Etelä-Karjalan keskussairaala Lappeenrannassa.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten sosiaali- ja potilasasiamiehen viime vuonna saamien yhteydenottojen määrä kasvoi. Yhteensä yhteydenottoja oli viime vuonna 555 kappaletta, kun vuonna 2015 niitä oli yhteensä 528.

Eniten yhteydenottojen määrä kasvoi ikäihmisten palveluiden kohdalla. Viime vuonna yhteydenottoja oli 48, kun vuonna 2015 niitä oli 31. Ikäihmisten palveluiden kohdalla yhteydenottojen määrä sosiaali- ja potilasasiamieheen siis kasvoi selvästi. Määrä oli suurempi kuin kertaakaan aikaisemmin 2010-luvulla.

Ikäihmisten palveluiden sisällä erityisesti laitoshoitoa koskevien yhteydenottojen määrä lisääntyi. Vuoteen 2015 verrattuna yhteydenottojen määrä yli kaksinkertaistui. Kun vuonna 2015 yhteydenottoja sosiaali- ja potilasasiamieheen oli 7, oli niitä viime vuonna yhteensä 15.

Tiedot selviävät sosiaali- ja potilasasiamies Tuomas Kumpulan Eksotelle tekemästä vuotta 2016 koskevasta selvityksestä. Kumpulan mukaan lukujen kasvua selittää ainakin osittain Imatran liittyminen mukaan Eksoteen, mikä on lisännyt sosiaali- ja terveyspiirin asiakkaiden määrää.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.