Kolmikymppinen nainen löi miestä leipäveitsellä vatsaan Vuoksenniskalla – Tapon yritys lieveni törkeäksi pahoinpitelyksi iskun jälkeisten tapahtumien vuoksi

Pahoinpitely tapahtui toukokuussa naisen asunnolla.

Moises Garibay

Kolmikymppinen nainen löi miestä leipäveitsellä vatsaan Vuoksenniskalla – Tapon yritys lieveni törkeäksi pahoinpitelyksi iskun jälkeisten tapahtumien vuoksi

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut miestä veitsellä iskeneen naisen törkeästä pahoinpitelystä kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeustuomioon.

Lisäksi tuomittu Tiia Marianne Lakanen määrättiin korvaamaan miehelle erilaisia kuluja oikeuskulujen lisäksi 7000 euron edestä.

Pahoinpitely tapahtui Vuoksenniskalla toukokuussa. Väkivaltaa edelsi neljän hengen päihteidenkäyttö naisen asunnolla.

Tuomitun ja miehen välillä oli ollut sanailua päivän mittaan. Mies myönsi ärsyttäneensä naista omasta mielestään lapsenomaisella leikillä. Häntä oli pyydetty poistumaan asunnosta, jota hän ei ollut tehnyt.

Iltakahdeksalta tunnelma oli muuttunut miehen mukaan aggressiiviseksi. Lakanen oli sytyttänyt muun muassa hiuslakkapullon suihkeen tuleen. Lopulta hän oli hakenut keittiöstä veitsen ja iskenyt sillä miestä. Alavatsan seudulle kohdistunut isku aiheutti miehelle hengenvaarallisia vammoja, joihin tarvittiin leikkaushoitoa.

Käräjäoikeus piti selvänä tuomitun syyllisyyttä. Menettely täytti myös syyttäjän ajaman tapon yrityksen perusteet, mutta tapahtumat teon jälkeen lievensivät tuomion törkeäksi pahoinpitelyksi. Nainen antoi miehelle paikan päällä ensiapua, osallistui hätäpuheluun ja seurasi miehen tilannetta ambulanssin tuloon saakka.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Tuomittu on myöntänyt syytteen törkeästä pahoinpitelystä oikeaksi, mutta ilmoittanut tyytymättömyytensä rangaistuksen pituuteen ja korvauksiin.

Kommentoidut