Lappeenrannan urheilutalon peruskorjauksen hintalappu selvillä: vähintään 12,6 miljoonaa euroa

Mika Strandén

Lappeenrannan urheilutalo (oikeassa reunassa) valmistui vuonna 1983. Arkistokuva elokuulta vuonna 2013.
Lappeenrannan urheilutalo (oikeassa reunassa) valmistui vuonna 1983. Arkistokuva elokuulta vuonna 2013.

Lappeenrannan urheilutalon ja keilahallin mahdollisen peruskorjauksen sisältö on selvillä. Nuoriso- ja liikuntalautakunta käsittelee keskiviikkona valmistunutta hankesuunnitelmaa tiistain kokouksessaan.

Kolmikerroksinen kiinteistö on tarkoitus peruskorjata kauttaaltaan. Peruskorjauksen kustannusarvio on 12,6 miljoonaa euroa.

Liikuntatoimen esittämät jumppasalin laajennus, palloiluhallin varastotilojen muutos ja urheilutalon lipunmyyntiaulan laajentaminen kasvattavat kustannusarvion 13,7 miljoonaan.

Liikuntatoimi esittää jumppasalia laajennettavaksi niin, että sinne mahtuu täysimittainen rytmisen kilpavoimistelun permanto. Laajennettu jumppasali toisi lisää sisäliikuntatilaa myös lähistön kouluille. Palloiluhalliin rakennettaisiin 170 neliömetriä lisää varastotilaa, jota urheiluseurat ovat toivoneet.

Seurojen niin ikään toivomaa palloiluhallin yleisöpalvelutilojen laajennusta Armilankadun puoleiselle sivulle ei esityksen mukaan toteutettaisi sen kalleudesta johtuen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on varautunut avustamaan hanketta 750 000 eurolla vuonna 2018.

Keilahallin ja urheilutalon peruskorjaukset nostavat niiden kaupungin sisäisiä tilavuokria noin 590 000 eurolla vuodessa. Liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman esittää, että kaupunginvaltuuston on päätettävä sisäisten vuokrien nousun kattamisesta samaan aikaan hankkeen investointivarauksen kanssa.

Peruskorjaus esitetään tehtäväksi kahdessa vaiheessa. Vuonna 2018 keilahalli ja sen alla olevat lajitilat suljetaan peruskorjauksen ajaksi. Palloiluhalli, yleisurheilun juoksusuora ja kellarikerroksen ampumarata suljettaisiin keväästä 2019 alkaen.

Urheilutaloa käyttää noin 40 eri urheiluseuraa. Kaupunki osoittaa tilojen käyttäjille väistötiloja peruskorjauksen ajaksi mahdollisuuksien mukaan. Kaikille toiminnoille ei väistötiloja Lappeenrannasta löydy.

Anssi Silvennoinen

Anssi Silvennoinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.