Nuoret miehet hakivat jännitystä elämään rajavyöhykkeeltä Rautjärvellä — Saivat sitä ainakin syyteharkinnan ja todennäköisesti sakkotuomion verran

Turvapaikanhakija tupsahti puskista Vaalimaan rajavartioalueella — Lisäksi kaakkoisrajalta on viikon sisällä tavattu viisumiväärennös, sähkölamautin ja kumiluotiase.

Päivä Heiskanen

Nuoret miehet hakivat jännitystä elämään rajavyöhykkeeltä Rautjärvellä — Saivat sitä ainakin syyteharkinnan ja todennäköisesti sakkotuomion verran

Nuorten suomalaismiesten seurue syyllistyi viime lauantaina todennäköisesti valtionrajarikokseen Rautjärven Simpeleellä.

Kolme tai neljä miestä haki elämään jännitystä liikkumalla ajoneuvolla rajavyöhykkeellä ilman asianmukaisia lupia Kangaskoskella.

Kaakkois-Suomen rajavartioston tekninen valvontalaitteisto havaitsi miesten liikkeet. Etelä-Karjalan alueelta kotoisin olevat miehet ovat kuulusteluissa kertoneet rajalla käynnin syyksi sen, että kun se on niin lähellä ja kiinnostava.

Asia etenee seuraavaksi syyteharkintaan, ja seuraus on todennäköisesti sakko lievästä valtionrajarikoksesta.

Mies tuli Vaalimaan rajavartioalueella Muurikkalassa luvatta maastorajan yli tiistaina. Rajavartiosto tavoitti hänet nopeasti, ja mies anoi turvapaikkaa Suomesta. Asiaa tutkitaan.

Sunnuntaina Nuijamaalle saapuneella venäläisellä miehellä oli Italian viisumi, joka tuskin on hänen. Asiakirjaa tutkittaessa sitä alettiin epäillä väärennetyksi.

Kuulusteluissa selvisi, että mies oli ostanut väärennetyn viisumin 2200 eurolla. Hän oli aiemmin onnistunut matkustamaan väärennetyn asiakirjan avulla ympäri Eurooppaa muun muassa Italiassa, Saksassa ja Itävallassa.

Syyttäjä on haastanut miehen vastaamaan asiasta Etelä-Karjalan käräjäoikeuteen.

Tiistaina Imatran rajanylistyspaikalla löydettiin maahantulotarkastuksen yhteydessä venäläisen miehen ajoneuvosta sähkölamautin. Syyttäjä on haastanut miehen tästä hyvästä Etelä-Karjalan käräjäoikeuteen

Keskiviikkona Nuijamaan rajanylityspaikalla löydettiin venäläisen miehen ajoneuvosta kumiluotiase. Henkilöllä oli aseeseen Venäjän viranomaisten myöntämä lupa. Esitutkinnassa mies kertoi unohtaneensa jättää aseen kotiin. Haaste käräjille tuli selityksistä huolimatta.

Korjattu turvapaikanhakijan tulopaikaksi Vaalimaan rajavartioalue klo 19.15.