Sampo sai 450 000 euron lisärahoituksen — Lehmusvaara: Tuo metsäkoneenkuljettajakoulutuksen rahoituksen oikealle tasolle

Kai Skyttä

Saimaan ammattiopisto on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän 450 000 euron harkinnanvaraisen lisärahoituksen vuodelle 2018.

Kuntayhtymän johtaja Antti Lehmusvaara sanoo Sammon tiedotteessa, että lisärahoituksella kompensoidaan metsäkoneenkuljettajakoulutuksen rahoitusta oikealle tasolle.

Lehmusvaaran mukaan rahoitus oli jäänyt matalammalle tasolle, koska vuoteen 2017 asti Sammon kouluttamat metsäkoneenkuljettajan tutkinnot laskettiin Tampereen ammattiopiston koulutuksiksi. Tuohon asti Etelä-Karjalassa toimittiin Tampereen kaupungin järjestämisluvalla.

Vuoden 2018 alusta alkaen Sampo on järjestänyt mestäkoneenkuljettajakoulutusta omalla luvallaan, mutta aiemmista tutkinnoista tuleva rahoitus ei tullut Sampolle.

—Nyt opetus- ja kulttuuriministeriön tekemä päätös korjaa tilanteen.

Lisärahoituksen käyttöä käsitellään kuntayhtymän hallituksessa 27. syyskuuta.

 

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat