Lappeenrantalainen Matti Vaittinen valittu Etelä-Karjalan liiton uudeksi ympäristöpäälliköksi — Saimaa geoparkin ja Hiitolanjoen kehittäminen ensimmäisiä tehtäviä työlistalla

Lappeenrantalainen Vaittinen on viettänyt elämästään paljon aikaa vesillä. Vuokselle pitää päästä soutelemaan, oli sitten kesä taikka talvi.

Leena Sallinen

Matti Vaittinen Rakkolanjoella istuttamassa merilohen poikasia. Arkistokuva on vuodelta 2011.
Matti Vaittinen Rakkolanjoella istuttamassa merilohen poikasia. Arkistokuva on vuodelta 2011.

Lappeenrantalainen Matti Vaittinen on valittu Etelä-Karjalan liiton uudeksi ympäristöpäälliköksi. 36-vuotias Vaittinen on limnologi ja työskentelee parhaillaan tutkijana Saimaan vesi- ja ympäristötutkimus oy:ssa.

— Limnologi on kansantajuistaen sanottuna meribiologin sisävesiversio. Tutkin vesistöjä, niiden valuma-alueita ja sitä, mitä ilmiöitä niissä tapahtuu, Vaittinen kertoo.

Ympäristöpäällikkö vastaa luontoon ja luonnonvaroihin liittyvästä selvitys- ja kehittämistyöstä osana aluekehittämistä Etelä-Karjalan liitossa.

— Olen innoissani tästä työtehtävästä. Se tuntuu luonnolliselta jatkolta työuralleni.

Hiitolanjoki on tärkeä

Vaittisen mukaan Saimaa geoparkin, Kutilan kanavan sekä Hiitolanjoen kehittäminen tulevat olemaan tärkeimpiä ympäristöpuolen kehitystehtäviä Etelä-Karjalassa lähitulevaisuudessa.

— Hiitolanjoessa on Suomen ainoa täysin luonnonvarainen järvilohikanta. Jos järvilohia saadaan nousemaan patojen ohi latvavesille, se tulee olemaan alueellisesti erittäin merkittävä asia. Sillä on paitsi lajinsuojelullinen, myös kalastuksellinen ja luontomatkailullinen arvo.

Vesistöt ja niiden tutkimus ovat Vaittiselle tärkeitä sekä työ- että vapaa-ajalla.

— Vesillä liikkuminen ja kalastaminen ovat sydäntäni lähellä. Käyn soutelemassa Vuoksella ympäri vuoden, se on yksi henkirei`istäni.

Vaittinen aloittaa tehtävässä 16. huhtikuuta. Hän seuraa tehtävässä Arto Hämäläistä, joka jää eläkkeelle kevään kuluessa.

Luetuimmat

Kommentoidut