Lapsiarviointia tarkennetaan Sammonlahden suurkoulun tuumaustauolla

otto ponto

Sammonlahden suurkoulusta ja päiväkodista päätetään kesäkuun valtuustossa, koska asia jäi huhtikuussa pöydälle.
Sammonlahden suurkoulusta ja päiväkodista päätetään kesäkuun valtuustossa, koska asia jäi huhtikuussa pöydälle.

Lappeenrannan länsialueen palveluverkkosuunnitelmassa tarkennetaan lapsiarviointiasiaa, kertoo työryhmän puheenjohtaja, Lappeenrannan teknisen toimen johtaja Jussi Salo.

Päätös Sammonlahden suurkoulusta ja päiväkodista jäi Lappeenrannan kaupunginvaltuuston huhtikuun kokouksessa syntymättä. Asia jäi pöydälle, ja siitä päätetään kesäkuun alun valtuustossa. Lapsiarvioinnin lisäksi reilun kuukauden tuumaustauolla palveluverkkoselvitykseen ei tehdä muutoksia.

Vihreiden valtuutettu Virpi Junttila halusi valtuuston kokouksessa lisää selvityksiä lapsiarvioinnista, koska sitä oli hänen mielestään selvityksessä käsitelty varsin puutteellisesti.

Myös kristillisdemokraattien valtuustoryhmä oli ennen valtuustoa huolissaan siitä, ettei lasten hyvinvoinnista puhuttu selvityksessä juuri lainkaan.

Myös alueen purettavaksi esitettyjen rakennusten kuntoarvioinnit esitellään tarkennettuina kesäkuun valtuustossa. Niihin ei tilakeskuksen johtajan Katri Tolvasen mukaan ole tulossa varsinaisesti uutta informaatiota, mutta raportit esitellään valtuutetuille uudistettuina.

Purettavaksi esitettyjen kiinteistöjen kuntoarvioinnit eivät olleet lautakuntien saatavilla, kun ne keväällä tekivät päätöksiä palveluverkosta. Valtuustokin sai kuntoselvityksen tulokset vasta samassa kokouksessa, kuin missä kouluverkkopäätös olisi pitänyt tehdä.

Syy palveluverkkoasian pöydällejättämiseen oli Lappeenrannan kaupungin ja myös opetustoimen uudet säästöt. Kaikki toimialat joutuvat etsimään säästöjä 4,4 miljoonan euron edestä. Lykkäämistä perusteltiin sillä, että palveluverkkopäätöksessä pitää voida ottaa huomioon uudet säästötavoitteet.

Liisa Kukkola

Liisa Kukkola

Luetuimmat

Kommentoidut