Hokkasen perheen laukut on jo pakattu, mukana suklaamunia ja leipäjuustoa — Lappeenrannan lentoaseman ensimmäinen reittilento yli kahteen vuoteen lähtee tänään iltayhdeksältä

Nopea yhteys takaa enemmän yhdessäoloaikaa kolmessa eri maassa asuville perheenjäsenille. Toukokuussa Lappeenrannasta aletaan lentää myös Ateenaan.

Mika Strandén

Markku (vasemmalla), Teppo ja Heli Hokkanen ovat valmistautuneet hyvissä ajoin keskiviikon lentoon. Uusia matkalaukkuja on hankittu, sillä aikuiset pojat veivät osan pakaaseista muuttaessaan ulkomaille.
Markku (vasemmalla), Teppo ja Heli Hokkanen ovat valmistautuneet hyvissä ajoin keskiviikon lentoon. Uusia matkalaukkuja on hankittu, sillä aikuiset pojat veivät osan pakaaseista muuttaessaan ulkomaille.

Taipalsaarelaisen Hokkasen perheen laukut on pakattu keskiviikkoillan lentoa varten. Kevätvaatteiden ohella matkaan lähtee Fazerin Sinistä, Mignon-munia, Sisu-pastilleja, leipäjuustoa sekä tietenkin ruisleipää.
— Lakkahillon ajattelin laittaa moottoripyöräkypärän sisään, Heli Hokkanen paljastaa.

Suomalaiset herkut lähtevät hyvästä ruuastaan tunnettuun Italian Bergamoon kahdesta erittäin pätevästä syystä. Hokkasten aikuiset pojat Saku ja Kalle asuvat ulkomailla ja kaipaavat lapsuuden tuttuja makuja.
— Saku lentää Bergamoon Lontoosta ja Kalle Saksan Aachenista. Tällainen pääsiäisenvietto on heillekin vaihtelua, Markku Hokkanen toteaa.

Yhteys Düsseldorfin kaltaiselle kentälle olisi tärkeä. -Markku Hokkanen

Kevään valoon ja lämpöön

Mika Strandén

Hokkasten Viivi-koira lähtee Bergamon-reissun ajaksi koirahoitolaan.
Hokkasten Viivi-koira lähtee Bergamon-reissun ajaksi koirahoitolaan.

Alun perin Hokkaset aikoivat kokoontua Kallen luona, mutta loppusyksyn pimeydessä virisi kaipuu valoon ja lämpöön. Maalis-huhtikuun taitteessa kevään kohtaisi varmemmin Välimeren ympäristössä kuin keskisessä Saksassa.

Lappeenrannan lentokentältä lähtevistä Ryanairin reittilennoista oli jo uutisoitu, ja Markku Hokkanen tarkisti lentojen aikataulut. Varaukset tehtiin heti samana iltana.
— Kun lento lähtee näin läheltä kotia, miksi emme käyttäisi hyväksemme tätä mahdollisuutta, Heli Hokkanen huomauttaa.

Loppuunmyyty 189-paikkainen Boeing 737—800 lähtee Lappeenrannasta kello 21.05 ja on puolilta öin perillä Bergamossa. Taksilla Hokkaset pääsevät nopeasti kentän läheltä varattuun huoneistoon.

Lomaviikolle on suunniteltu muun muassa moottoripyörä- ja autoretkiä Milanon ja Bergamon ympäristöön. 13-vuotiaalla Teppo Hokkasella on selvä käsitys matkan kohokohdasta.
— Eniten odotan sitä, että tapaan veljiä.

Jatkoyhteyksiä tarvittaisiin

Kun Lappeenrannasta lennettiin Eurooppaan vajaa vuosikymmen sitten, kentällä riitti kansainvälistä tunnelmaa. Tarjolla oli monia eri reittivaihtoehtoja, ja huippuvuonna 2011 kentän kautta kulki peräti 116 000 matkustajaa.

Markku Hokkanenkin käytti kentän palveluja varsin ahkerasti. Air Balticin reitistöä on myöhemmin ollut ikävä.
— Yhteys Düsseldorfin kaltaiselle kentälle olisi tärkeä, jotta jatkolennot olisivat mahdollisia.

Uusien reittien avaamisesta tiettävästi neuvotellaan. Tähän mennessä julkaistujen reitti- ja tilauslentojen paikkamäärä on noin 40 000.

Seuraava matka jo suunnitteilla

Seuraava lento ulkomaille on jo suunnitteilla. Markku Hokkanen ja Teppo aikovat lähteä käymään kesällä Aachenissa.

Heli Hokkaselle kelpaisi periaatteessa mikä tahansa lento, mutta ensi kesänä hän jättää vapaaehtoisesti isommat reissut väliin. Äitiä tarvitaan kotona, sillä perheen nelivuotias lapinkoira Viivi saa jokusen viikon päästä koirakaverin.
— Pääsiäisen ajaksi Viivi menee koirahoitolaan. Sille on luvattu tuoda erikoisherkkuja Italiasta.

Juttua mukattu 28.3. kello 8.44. Lisätty otsikkoon tieto reittilentojen jatkumisesta tauon jälkeen.