Nallehaaste rantautui Lappeenrantaan – Nallet kurkistavat ikkunoista ulos ilahduttaakseen lapsia

Haasteen ideana on asettaa nalle tai muu pehmolelu ikkunaan, joita ulkoilevat lapsiperheet voivat ihastella.

Maarit Myllys-Kinnunen

Maarit Myllys-Kinnusen ikkunaa koristavat nallet, joiden kanssa hymyilee Hilma Kinnunen.
Maarit Myllys-Kinnusen ikkunaa koristavat nallet, joiden kanssa hymyilee Hilma Kinnunen.

Suomessa ja ympäri maailmaa leviävä Etsi nalle -haaste on nyt rantautunut myös Lappeenrantaan. Haasteen ideana on asettaa nalle tai muu pehmolelu ikkunaan, joita ulkoilevat lapsiperheet voivat ihastella.

Lappeenrantaan idean toi Maarit Myllys-Kinnunen, joka haastoi asukkaat positiivisen palautteen Lappeenranta -facebook ryhmässä.

– Kaikki positiivisuus luo nyt yhteisöllisyyttä. Tämä oli mielestäni hauska haaste, ja oli kiva huomata, kuinka tämä lähti leviämään, hän sanoo.

Mia Hiltunen

Mia Hiltusen nalle katsoo ikkunasta ulos ja odottaa ohikulkevia lapsiperheitä.
Mia Hiltusen nalle katsoo ikkunasta ulos ja odottaa ohikulkevia lapsiperheitä.

Nalleista iloa lapsille

Lappeenrantalaiset ottivat nalle-haasteen mielissään vastaan. Facebookissa julkaisu keräsi 12 tunnin aikana lähes 300 tykkäystä, 50 kommenttia ja yli 40 jakoa.

Postauksen alle ihmiset jakoivat kuvia omista nalleista ja ikkunoistaan. Yksi haasteisiin osallistuvista on Kimpisessä asuva Mia Hiltunen.

– Täällä näkee paljon lapsiperheitä kulkevan ja tiedän, että perheillä on näinä aikoina välillä tylsää. Halusin lähteä juttuun mukaan, koska se on yhteisöllistä. Yritämme jokainen tuoda pientä iloa elämään.

Hiltusen mielestä ihmisten tulisi koronaviruspandemian aikana ymmärtää, että yhdessä kaikki ovat vahvempia. Hän toivoo, että turha ilkkuminen ja kateus jätettäisi kokonaan pois.

– Meidän pitää rehellisesti ja pyyteettömästi auttaa toisiamme, jotta selviydymme tästä.

Yhteistä aikaa perheen kanssa

Haasteen aloittaneen Myllys-Kinnusen perheeseen kuuluu 4- ja 12-vuotiaat lapset. Oman kodin ikkunaan he laittoivat lapsien pehmonallen, ja tarkoituksena on lähteä viikonlopun aikana ulos kiertämään ja katsomaan muiden nalleja.

Myllys-Kinnunen korostaa, että tällä hetkellä yhteinen aika perheen kanssa on parasta tekemistä.

– Me olemme soitelleet isovanhemmille puheluita ja kavereiden kanssa vaihtaneet kuvia, hän kertoo.

Koronavirustilanteesta hän on keskustellut molempien lapsiensa kanssa. Myllys-Kinnusen mukaan perheen pienempi lapsi ei täysin ymmärrä koronatilannetta, ja se on aiheuttanut suurta ihmetystä.

– Hän ilmoitti ensimmäisen kotipäivän jälkeen, että on jo valmis lähtemään takaisin päiväkotiin.

Vanhemman lapsen kanssa on keskusteltu muun muassa siitä, kuinka historiallinen tapahtuma tämä on.

– Olemme puhuneet käsienpesusta, turvaväleistä ja siitä, miksi ei voi olla kavereiden kanssa pihalla pelaamassa.

Koronaviruksen myötä perheenäidin arvostus kasvatusalan- sekä terveysalan ammattilaisia kohtaan on noussut.

– Toivottavasti muutkin ihmiset arvostavat sitä, miten valtavasti kouluissa ja päiväkodeissa tehdään meidän lapsiemme eteen.

Myllys-Kinnunen toivoo, että myös yritykset lähtisivät haasteeseen mukaan. Toistaiseksi ainakin K-Supermarket Rakuuna sekä Kahvila Kafiina ovat osallistuneet haasteeseen.

Mitä?

Etsi nalle -haaste

Koronaviruksen myötä asetetut rajoitukset rajoittavat lapsien leikkimistä ulkona. Sen takia on keksitty haaste, jossa lasten iloksi laitetaan nalleja tai muita pehmoleluja esille ikkunoihin.

Ennen Suomeen saapumista nalleja ilmestyi ikkunoihin esimerkiksi Australiassa, Uudessa Seelannissa sekä Yhdysvalloissa, josta haaste sai tiettävästi alkunsa.

Nallehaaste rantautui Suomeen ja Lappeenrantaan torstaina. Haaste leviää erityisesti eri kaupunkien ja kuntien Facebook-ryhmissä.

Haasteeseen on osallistunut myös yrityksiä.