Länsialueelle riittää kaupunginhallituksenkin mielestä yksi yhtenäiskoulu

Päivi Virta-Salo

Yhtenäiskoulussa oppilaat käyvät samassa ympäristössä koko peruskoulun ajan.
Yhtenäiskoulussa oppilaat käyvät samassa ympäristössä koko peruskoulun ajan.

Yksi yhtenäiskoulu on Lappeenrannan kaupunginhallituksen kanta kaupungin länsialueen palveluverkkosuunnitelmaan. Se kallistui maanantaisessa kokouksessaan esittämään mallia, jonka mukaan 1.—9. luokat olisivat vain Sammonlahden koulussa.

Lappeenrannan kasvatus- ja opetustoimen johtaja Tuija Willberg on ehdottanut, että myös Lappeen koulu Ruoholammella muutetaan 1.—9.-luokat kattavaksi yhtenäiskouluksi. Tämä vaatisi lisätilan rakentamista Lappeen koulun yhteyteen.

Kaupunginhallitus päätyi esittämään valtuustolle yhden yhtenäiskoulun mallia äänestyksen jälkeen.

Asiasta käydyn keskustelun aikana Ari Torniainen (kesk.) esitti Tuula Partasen (kesk.) kannattamana, että valitaan kouluverkkotarkastelussa 1B-vaihtoehtona kulkenut, eli kahden yhtenäiskoulun malli. Torniaisen esitys sai taakseen myös Helena Puolakan (kok.) ja Jyri Hännisen (kok.) varajäsenenä paikalla olleen Tuomas Telkän (kok.).

Kaupunginjohtajan esityksen eli yhden yhtenäiskoulun mallin kannalle asettuivat Jani Mäkelä (ps.), Juha Härkönen (Myö), Marjatta Moilanen (kd.), Hanna Holopainen (vihr.), Harri Iljin (sd.), Anneli Kiljusen (sd.) varajäsen Tarja Seppälä (sd.) sekä Risto Kakkola (sd.).

Yhden yhtenäiskoulun mallia kannattivat viime viikolla myös kasvatus- ja opetuslautakunta sekä tekninen lautakunta ja aiemmin myös kulttuurilautakunta sekä liikunta- ja nuorisolautakunta.

Sammonlahden koulun rehtori, koulun opettajat sekä Sammonlahteen yhdistyvien koulujen rehtorit ovat myös kannattaneet sitä, että 1.—9. luokkien koulu olisi vain Sammonlahdessa. Lappeen koulun ja Korkea-ahon koulun rehtorit olisivat halunneet myös Lappeen koulun muuttuvan yhtenäiskouluksi.

Lappeenrannan nuorisovaltuusto ilmoitti jo alkuvuodesta kannattavansa vain yhden yhtenäiskoulun mallia.

Kaupunginvaltuusto päättää länsialueen kouluratkaisuista ensi maanantaina 28. marraskuuta.

Seija Hackman

Luetuimmat

Kommentoidut