Kylpylähotellissa selvitetään palohälytysjärjestelmän oikkuja — Väärä hälytys toi palokunnan paikalle Rauhaan jo kolmannen kerran vuorokauden aikana

Palokunta kävi Holiday Club Saimaa -hotellissa illalla, yöllä ja taas aamulla. Kovaäänistä hälytystä ei voi sammuttaa, ennen kuin palokunta toteaa tilanteen vaarattomaksi.

Kai Skyttä

Holiday Club Saimaan automaattinen palohälytinjärjestelmä oikuttelee. 
Holiday Club Saimaan automaattinen palohälytinjärjestelmä oikuttelee. 

Palokunta on käynyt vuorokauden aikana kolme kertaa Lappeenrannan Rauhassa sijaitsevassa Holiday Club Saimaa -kylpylähotellissa.

Automaattinen palohälytysjärjestelmä on käynnistynyt aiheetta kerta toisensa jälkeen. Se pärähti käyntiin maanantai-iltana 19.24, yöllä 1.29 ja tiistaiaamuna 9.08.

 — On ollut tosiaan aiheettomia hälytyksiä. Paloilmaisinjärjestelmässä on ollut pari ilmaisinvikaa, josta ne ovat johtuneet. Ne ovat tulleet samasta ilmaisimesta. Sitä tutkitaan nyt paloimoitinliikkeen kanssa. Nyt nämä ilmaisimet on kytketty irti, jotta niistä ei tule aiheettomia hälytyksiä, kertoo Holiday Club Saimaan resort manager Anne Puhakainen.

— On toki harmillista, että hälytys on tullut yöaikaan. Sen pitää tietysti olla kova ääni, jotta kaikki sen kuulevat. Ja kun se on sitten herättänyt asiakkaat, nämä ovat todella harmillisia juttuja.

Puhakainen kertoo, että hotellin ei ole tarvinnut laittaa asiakkaitaa pihalle hälytysten vuoksi.

 — Se määrittyy aina siitä, mikä hälytyksen laatu on. Ei ole tarvinnut evakuoida hotellia. 

— Palokunta ja päivystävä palomestari tulevat aina paikalle toteamaan, ettei ole hätätilannetta, ja vain he saavat hälytyksen sammuttaa. Siihen asti joudutaan sitten odottamaan, Puhakainen selittää.