Henkilökohtainen mitali tuli! Etelä-Saimaan Ampujien Topi Hulkkonen tähtäsi pronssia EM-kisojen päätöspäivänä

Lassi Palo ampumaurheiluliitto

Etelä-Saimaan Ampujien Topi Hulkkonen sai sekä henkilökohtaisen että joukkuepronssin ampumaurheilun EM-kisojen päätöspäivänä Bakussa.
Etelä-Saimaan Ampujien Topi Hulkkonen sai sekä henkilökohtaisen että joukkuepronssin ampumaurheilun EM-kisojen päätöspäivänä Bakussa.

Etelä-Saimaan Ampujien Topi Hulkkonen ampui henkilökohtaisen pronssimitalin ampumaurheilun EM-kilpailujen päätöspäivänä Azerbaidzhanin Bakussa.

Hulkkonen oli kolmas miesten 50 metrin liikkuvan maalin sekajuoksuissa.

Myös joukkuekilpailussa Suomi sai pronssia. Hulkkosen lisäksi joukkueessa ampuivat Kymppi 64:n Tomi-Pekka Heikkilä ja Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi.

Sama kolmikko sijoittui joukkuekisassa kolmanneksi myös edellispäivänä keskiviikkona. Silloin lajina oli 50 metrin liikkuvan maalin normaalijuoksu, jonka henkilökohtaisessa kilpailussa Hulkkonen oli parhaana suomalaisena kuudes.

Torstain kisassa Hulkkonen tähtäsi 390 pistettä (195+195) ja hävisi hopeamitalin vain kahdella pisteellä Venäjän Mihail Azarenkolle (392). Kilpailu oli jännittävä loppuun asti, sillä Hulkkonen ampui viimeisellä laukauksellaan kasin.

— Luotin vain omaan tekemiseeni, ja jäin neljä pistettä ennätyksestäni. Viimeinen laukaus lähti kädet täristen, koska syke oli niin kova. En kuitenkaan tiennyt tilannetta, vaan pyrin tekemään parhaani loppuun asti, Hulkkonen kertoi Suomen ampumaurheiluliiton kotisivuilla.

Koko Suomen joukkue sai ampumaurheilun EM-kisoista yhteensä yhdeksän mitalia.

Kalle Sipiläinen

Kalle Sipiläinen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.