Junaliikenne keskeytyi, kun Luumäen ja Vainikkalan väliseltä radalta katosivat sähköt — Vika ei vaikuta Joensuun ja Kouvolan välillä kulkeviin juniin

Tuuli Truhponen

Allegrot eivät toistaiseksi kulje Vainikkalan ja Lappeenrannan välillä. Kuva arkistosta.
Allegrot eivät toistaiseksi kulje Vainikkalan ja Lappeenrannan välillä. Kuva arkistosta.

Junaliikenne on keskeytetty Luumäen ja Vainikkalan välisellä rataosuudella sähköratavaurion takia, kerrotaan Finrail Rataliikennekeskuksesta.

— Tarkempaa tietoa viasta ei ole, mutta radalta puuttuvat sähköt. Junaliikenne on keskeytetty, sanoo liikennepäällikkö Rauno Helander Finraililta.

Helanderin mukaan keskeytys vaikuttaa tällä hetkellä kahteen Allegro-matkustajajunaan.

Toinen junista oli tulossa Venäjältä ja sen matkustajat jäivät Vainikkalan asemalle noin kello 7.10 tiistaiaamuna. Toisen, Helsingistä lähteneen junan oli määrä olla Vainikkalassa kello 8.15, mutta se ohjataan Lappeenrannan rautatieasemalle. Matkustajat kuljetetaan Lappeenrannasta Vainikkalan asemalle ja Vainikkalasta Lappeenrantaan linja-autolla.

Vian syy ei ole vielä tiedossa eikä arviota sen korjaamisesta vielä ole. Helanderin mukaan asentajat ovat parhaillaan matkalla selvittämään asiaa.

Vika vaikuttaa Venäjältä tuleviin ja Venäjälle meneviin henkilö- ja tavarajuniin. Vika ei vaikuta Kouvolan ja Joensuun välillä kulkeviin juniin.

Juttua muokattu tiistaina 29.10.2019 kello 10.35. Muutettu otsikkoon paikkakunnaksi Luumäki.