Intercity-juna törmäsi raiteille heitettyihin auton renkaisiin Luumäellä — "Se oli oikein iso pamaus"

Törmäys tuntui koko junassa, kertoo junan kyydissä ollut Kaakon Viestinnän toimittaja.

Otto Ponto

Intercity-junan matka keskeytyi Luumäellä 45 minuutiksi ilkivallan takia. Arkistokuva.
Intercity-junan matka keskeytyi Luumäellä 45 minuutiksi ilkivallan takia. Arkistokuva.

Helsingistä Joensuuhun matkalla ollut Intercity-matkustajajuna osui tiistaina iltapäivällä junaradalle heitettyihin auton renkaisiin Pajarin kohdalla Luumäellä. Junassa matkustajina olevat Kaakon Viestinnän toimittajat kertovat, että matkustajia informoitiin tapauksesta välittömästi.

Junassa kuulutettiin pian tapahtuneen jälkeen, että kyseessä on ilkivaltatapaus. Yhteentörmäyksen seurauksena junan veturin pohjaan tuli vaurioita, kerrottiin matkustjille. Matkustajat pidettiin koko ajan junassa. Ikkunoista he näkivät, kuinka henkilökunta käveli junan vieressä tarkastamassa junaan mahdollisesti tulleita vaurioita.

– Törmäys tuntui koko junassa. Se oli oikein iso pamaus. Heti pamauksen jälkeen junankuljettaja aloitti jarrutuksen ja junan matka pysähtyi, kertoo junan kyydissä oleva Itä-Savon toimittaja Anniina Jeskanen.

Aina, kun kiskoille asetetaan jotakin, joka ei sinne kuulu, on mahdollista, että juna suistuu raiteiltaan.

– Auton renkaita on asetettu radalle ilkivaltaisesti ja tämän takia on jouduttu juna pysäyttämään, vahvistaa viestintäasiantuntija Juulia Piirainen VR:n tiedotuksesta.

Juna lähti Kouvolasta kello 14.40. Törmäys tapahtui tästä noin puolen tunnin kuluttua. Juna pysähtyi Luumäellä Pajarin kohdalle.

Matkustajille ei törmäyksestä aiheutunut varsinaista vaaraa.

— Kuitenkin aina, kun kiskoille asetetaan jotakin, joka ei sinne kuulu, on mahdollista, että juna suistuu raiteiltaan, toteaa liikennepäällikkö Ari Jormalainen liikennevirastosta.

Hän kertoo, että pientä romua asetellaan kiskoille varsin usein.

— Vastaavaa tapausta, jossa autonrenkaita olisi kiskoilla, en muista kuitenkaan vähään aikaan sattuneen.

Juna on tällä hetkellä aikataulustaan noin 45 minuuttia myöhässä.

Päivitetty 12.12. kello 16:28. Lisätty Ari Jormalaisen kommentit.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat