Autovarkauksien sarjasta tuomitun miehen tuomio aleni hovioikeudessa, joka piti rangaistusta liian ankarana

Hovioikeuden mukaan käräjäoikeuden tuomitsema vuoden ja kahden kuukauden vankeus oli liian ankara rikosten laatun ja yleiseen rangaistuskäytäntöön nähden.

Itä-Suomen hovioikeus katsoi todistetuksi, että syytetty oli ajanut poliisia karkuun Kuutostiellä, vaikka hän itse sanoi, ettei ollut ajanut.
Itä-Suomen hovioikeus katsoi todistetuksi, että syytetty oli ajanut poliisia karkuun Kuutostiellä, vaikka hän itse sanoi, ettei ollut ajanut.

Itä-Suomen hovioikeus on alentanut lukuisista varkauksista ja autovarkauksista sekä autolla kortitta ajamisesta tuomitun miehen rangaistusta.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus oli tuominnut miehen viime helmikuussa 16 eri rikoksesta vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen.

Samalla kertaa rangaistuksen sai neljä nuorta ja aikuista, jotka olivat tehtailleet varkauksia ja autovarkauksia Lappeenrannassa.

Mies valitti tuomiostaan hovioikeuteen ja vaati useiden syytteiden hylkäämistä ja tuomionsa muuttamista yhdyskuntapalveluksi.

Hovioikeus katsoi todistetuksi, että mies oli neljä kertaa konkreettisesti yrittänyt varastaa auton, vaikka autot eivät olleet käynnistyneetkään ja että syytetty oli kaahannut Kuutostiellä moottoripyöräpoliisia karkuun. Miehen ajaman auton nopeudeksi mitattiin 184 kilometriä tunnissa.

Hovioikeus laski rangaistuksen kahdeksaan kuukauteen.

Sen mukaan käräjäoikeuden tuomitsema rangaistus oli rikosten laatuun ja yleiseen rangaistuskäytäntöön nähden liian ankara. Koska mies oli jo aiemmin saanut vankeusrangaistuksia, häntä ei voida tuomita yhdyskuntapalveluun.